Door naar content
CLAIRIN COMMUNAL Rhum 0,70 ltr.

Over dit product

Deze authentieke traditionele Clairin is het resultaat van een blend van vier verschillende spirits uit vier verschillende dorpjes in Haïti. Uiteraard geproduceerd op de wijze waar Clairin bekend om staat: organisch suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gist op natuurlijke wijze en gedistilleerd in kleine pot stills.

Smaaknotities:

Neus: Tonen van suikerriet, bloemig en peer.
Smaak: Meer suikerriet, vanille, waarna fruittonen en kruiden de overhand nemen.
Afdronk: Plantaardig (hooi, gedroogde bloemen).


Saint Michel de l'Attalaye
Een kleine, maar goed georganiseerde distilleerderij in het noorden van Haïti met als eigenaar Sajous. Deze Clairin heeft een heldere en levendige smaak met bloemen, sinaasappelen, kruiden en lychee.

Cavaillon
Frits Vaval is de eigenaar van de kleine distillerderij in Cavaillon in het zuiden van Haïti. Deze clairin wordt geproduceerd uit puur rietsuikersap en gedistilleerd in één doorplopende koperen kolom. De smaak is zoet, afwisselend met kruidige tonen.

Barraderes
Op 25 km van Cavaillon (maar liefst 3 uur rijden), in Barraderes, bevindt zich de distilleerderij van Faubert Casimir. Hier lijkt de tijd stil te staan in de 19e eeuw. De eigenaardigheid van de Clairin van Casimir is dat hij bladeren van citronella, kaneel en gember toevoegd aan de gisting om de aroma's van het pure rietsap te verbeteren.

Pignon
Op niet meer dan een uur rijden van Saint Michel de l'Attalaye, bevindt zich distilleerderij Le Rocher van Romulus Bethel. Deze Clairin is geproduceerd met siroop, niet sap. De siroop wordt gekookt om alle aroma's van de rum intact te houden en het karakter van drie verschillende soorten suikerriet te behouden.

Clairin is de naam in Haïti voor de inheemse rum. Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over dit enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gisting zonder toevoegen van gisten en ongefilterde distillatie. Het is de enige natuurlijke rum in de wereld!

Land van herkomst Haïti Alcohol 43.0 Subgroep Rum
Producent Clairin Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top