Over dit product
Deze authentieke traditionele Clairin is het resultaat van een blend van vier verschillende spirits uit vier verschillende dorpjes in Haïti. Uiteraard geproduceerd op de wijze waar Clairin bekend om staat: organisch suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gist op natuurlijke wijze en gedistilleerd in kleine pot stills.
Smaaknotities:
Neus: Tonen van suikerriet, bloemig en peer.
Smaak: Meer suikerriet, vanille, waarna fruittonen en kruiden de overhand nemen.
Afdronk: Plantaardig (hooi, gedroogde bloemen).
Saint Michel de l'Attalaye
Een kleine, maar goed georganiseerde distilleerderij in het noorden van Haïti met als eigenaar Sajous. Deze Clairin heeft een heldere en levendige smaak met bloemen, sinaasappelen, kruiden en lychee.
Cavaillon
Frits Vaval is de eigenaar van de kleine distillerderij in Cavaillon in het zuiden van Haïti. Deze clairin wordt geproduceerd uit puur rietsuikersap en gedistilleerd in één doorplopende koperen kolom. De smaak is zoet, afwisselend met kruidige tonen.
Barraderes
Op 25 km van Cavaillon (maar liefst 3 uur rijden), in Barraderes, bevindt zich de distilleerderij van Faubert Casimir. Hier lijkt de tijd stil te staan in de 19e eeuw. De eigenaardigheid van de Clairin van Casimir is dat hij bladeren van citronella, kaneel en gember toevoegd aan de gisting om de aroma's van het pure rietsap te verbeteren.
Pignon
Op niet meer dan een uur rijden van Saint Michel de l'Attalaye, bevindt zich distilleerderij Le Rocher van Romulus Bethel. Deze Clairin is geproduceerd met siroop, niet sap.
Serveersuggestie:
Clairin Funky Daiquiri
Clairin is de naam in Haïti voor de inheemse rum. Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over dit enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gisting zonder toevoegen van gisten en ongefilterde distillatie. Het is de enige natuurlijke rum in de wereld!
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.