Over dit product
Clairin Sonson is de meest recente toevoeging aan de Clairin reeks. Het wordt geproduceerd in Cabaret, een dorpje ten noordwesten van Port-au-Prince. De suikerriet, afkomstig van de suikerriet variatie ‘Madame Meuze’ wordt verbouwd op 25 hectare grond waar ook bananenbomen en andere fruitbomen staan. Wanneer de suikerriet is geoogst, wordt het vervolgens geperst en langzaam gereduceerd tot siroop. Daarna ondergaat het spontane fermentatie met natuurlijke gisten. De distillatie wordt uitgevoerd door Stephan Kalil Saoud in een pot still welke wordt verwarmd boven een open vuur. Daarna wordt het direct gebotteld.
Proefnotities:
Neus: Fris en kruidig. Net gesneden gras en tonen van basilicum en citroengras.
Smaak: Fruitig. Vers suikerrietsap en zoethout.
Afdronk: Prettig en licht pittig. Zoete peper en gember.
Clairin is de naam in Haïti voor de inheemse rum. Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over dit enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gisting zonder toevoegen van gisten en ongefilterde distillatie. Het is de enige natuurlijke rum in de wereld!
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.