Over deze wijn
De nog groene trossen druiven worden in het groeiseizoen gedeeltelijk weggeknipt. Dit zorgt voor een lagere opbrengst en druiven met een intens karakter. Tijdens de oogst worden de druiven 's morgens vroeg geplukt om zoveel mogelijk frisheid te behouden. Daarna worden ze onmiddelijk geperst en gescheiden van de schilletjes. Vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten bij 16-18 °C en duurt tussen de 10 en 15 dagen. Het resultaat is een verfijnde wijn met een frisse aanzet. In de neus zeer aangename aroma's van mineraliteit, citrus en grapefruit. De smaak is fris en levendig met een mooie finesse op afdronk.
Het Domaine du Pré Semelé ligt in het kleine plaatsje Maimbray, 5 km ten noorden van Sancerre. De wijngaard is al 4 generaties in de familie en de 2 broers Julien en Clément Raimbault vinden het ook heel belangrijk dat dit zo blijft. Zij bewerken hun 14 ha wijngaard met respect voor het terroir en de natuur. Er wordt zoveel mogelijk biologisch gewerkt op de kalk/leistenen ondergrond.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horeca Vakbeurs Hardenberg 2025
Van maandag 27 januari tot en met woensdag 29 januari 2025 vindt de Horeca Vakbeurs Hardenberg plaats in de Evenementenhal Hardenberg. Dit toonaangevende evenement is dé ontmoetingsplek voor horecaprofessionals uit Noord- en Oost-Nederland en biedt een platform waar inspiratie, kennis en trends samenkomen. De Monnik Dranken is ook dit jaar aanwezig om onze relaties te ondersteunen met een uitgebreid assortiment dranken, passend advies en exclusieve producten.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.