Over deze wijn
De nog groene trossen druiven worden in het groeiseizoen gedeeltelijk weggeknipt. Dit zorgt voor een lagere opbrengst en druiven met een intens karakter. Tijdens de oogst worden de druiven 's morgens vroeg geplukt om zoveel mogelijk frisheid te behouden. Daarna worden ze onmiddelijk geperst en gescheiden van de schilletjes. Vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten bij 16-18 °C en duurt tussen de 10 en 15 dagen. Het resultaat is een verfijnde wijn met een frisse aanzet. In de neus zeer aangename aroma's van mineraliteit, citrus en grapefruit. De smaak is fris en levendig met een mooie finesse op afdronk.
Het Domaine du Pré Semelé ligt in het kleine plaatsje Maimbray, 5 km ten noorden van Sancerre. De wijngaard is al 4 generaties in de familie en de 2 broers Julien en Clément Raimbault vinden het ook heel belangrijk dat dit zo blijft. Zij bewerken hun 14 ha wijngaard met respect voor het terroir en de natuur. Er wordt zoveel mogelijk biologisch gewerkt op de kalk/leistenen ondergrond.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.