Over deze wijn
De wijngaarden van Montée de Tonnerre grenzen direct aan de meest oostelijke Grand Cru, Blanchot. De hellingen zijn redelijk tot heel steil en gericht op het westen. Met de zonneschijn in de middag en de bescherming tegen de koude oostenwind rijpen de druiven perfect. De bodem bestaat uit Kimmeridge, kalksteen en wat klei.
De vinificatie is traditioneel, de (alcoholische en malolactische) vergisting vindt plaats in Frans eikenhouten vaten van 500 liter, de démi-muid. Vervolgens rijp de wijn nog één jaar op vat. Deze traditionele vergisting zorgt voor een mooie harmonieuze structuur in de wijn, terwijl het bijzondere en complexe terroir in de wijn bewaard blijft. De wijn wordt gemaakt met zo min mogelijk interventie om de authenticiteit te waarborgen.
De Montée de Tonnerre is compleet en prachtig in balans, een subtiele mix van mineraliteit, finesse en elegantie. Deze Premier Cru bevat het beste van Chablis, met haar onvergelijkbare complexiteit en exceptionele mineralige structuur. Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van maar liefst 10 tot 15 jaar.
Over het wijnhuis Domaine des Marronniers
Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al 20 jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio cmpleter te maken met wijnen uit Chablis. Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zeldenziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
Meer informatie over het wijnhuis
Als aperitief, bij oesters, coquilles, zwezerik, gevogelte en vis.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.