Door naar content
DOMAINE des MARRONNIERS Chablis 1er Cru Montmains

Over deze wijn

De wijnstokken staan op een ondergrond van Kimmeridge (fossielen van oesters) in het hart van de 1er Cru wijngaarden van Montmains, dat ook wel Les Butteaux wordt genoemd.

Beide vergistingen en de rijping vindt plaats op roestvrijstalen tanks met behulp van wilde gisten onder strenge temperatuurscontrole. De wijn wordt zo weinig mogelijk verplaatst om de expressie van het terroir zoveel mogelijk te behouden. Het totale wijnmaakproces duurt minimaal 15 maanden. De wijn heeft een mooie gouden kleur. De aroma's zijn puur, vederlicht en mineraal van karakter. Daarnaast is deze 1er Cru Montmains zeer elegant en complex. Met de al ontwikkelde aroma's zal de wijn verleiden en mogelijkheid geven tot vele gastronomische combinaties.

Over het wijnhuis Domaine des Marronniers

Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al 20 jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio cmpleter te maken met wijnen uit Chablis. Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zeldenziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Frankrijk Druiven Chardonnay Jaargang 2019 Serveertemperatuur 10 - 14 °C Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Domaine des Marronniers Appellation Chablis Alcohol 13.0 Groep Wijnen Gerechten Oesters, coquilles Saint-Jacques, kalfsvlees, vis in saus.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top