Door naar content
DOMAINE des MARRONNIERS Chablis A.C. BIO

Over deze wijn

De wijnstokken staan op een ondergrond van Kimmeridge (fossielen van oesters) in het hart van het historische productiegebied van Chablis.

Beide vergistingen vinden onder strenge temperatuurcontrole plaats met wilde gisten. De rijping is op roestvrijstalen tanks. De wijn wordt zo weinig mogelijk verplaatst om de expressie van het terroir zoveel mogelijk te behouden. Het totale wijnmaakproces duurt minimaal 8 maanden.

De wijn heeft een mooie gouden kleur met een groen/zilveren zweem. De eerste aroma's hebben duidelijk een mineraal karakter: kalk en oesterschelpen. De tweede aroma impressie is, nectarines en limoenen. In de mond herkent u knisperfrisse tonen met een mooie afronding en lange afdronk.

Over het wijnhuis Domaine des Marronniers

Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al meer dan twintig jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio completer te maken met wijnen uit Chablis. Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zelden ziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten, de domaines zijn dan ook HVE gecertificeerd. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Frankrijk Druiven Chardonnay Jaargang 2023 Serveertemperatuur 10 - 12 °C Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Domaine des Marronniers Appellation Chablis Alcohol 13.5 Groep Wijnen Gerechten Aperitief, zeevruchten, vis, wit vlees, geitenkaas.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top