Door naar content
GLENALLACHIE 12YO PX Puncheon Single Cask CS Netherlands GLENALLACHIE 12YO PX Puncheon Single Cask CS Netherlands GLENALLACHIE 12YO PX Puncheon Single Cask CS Netherlands

Over dit product

The GlenAllachie heeft exclusief voor Nederland een Single Cask laten bottelen; The GlenAllachie 12 YO PX Puncheon Single Cask. Whiskylegende Billy Walker heeft, met zijn ruim 50 jaar ervaring, ditmaal gekozen voor een Pedro Ximénez Sherry Puncheon.

De whisky is op 25 juli 2011 gedistilleerd en heeft volledig gerijpt op deze Pedro Ximénez Sherry Puncheon. Na twaalf jaar heeft zich een fruitige en zoete whisky met een fluweelzachte textuur ontwikkeld. Dit was het moment dat Billy Walker de tijd rijp achtte om de whisky te laten bottelen (op een vatsterkte van 61%). Hier zijn slechts 707 flessen uit voortgekomen en deze zijn door GlenAllachie exclusief beschikbaar gesteld voor de Nederlandse whiskyliefhebbers

GlenAllachie Cask no. 807022

Proefnotities:
Kleur: Walnoot, rijke mahonie. 
Neus: Kaneelappel, heidehoning en vijgensiroop, met lichte tonen van stroop, mokka en karamel.
Smaak: Boomgaardfruit, honingraat en strooptaart.
Afdronk: Bramen, ananas en Schwarzwälder kersentaart.

Dit betreft een gelimiteerde oplage en hierbij geldt dan ook OP = OP!

Over de producent GlenAllachie

De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden.

Vrij vertaald betekent GlenAllachie "vallei van stenen". De vrij jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnis. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft meerdere grote warehouses, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan.


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 61.0 Subgroep Whisky
Producent GlenAllachie Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top