Door naar content
LES LEGENDES R Bordeaux Rouge

Over deze wijn

Intens karmijnrood.

De neus is expressief en flatteus, een combinatie van intense aroma's van bessen (zwarte bessen, morellenkersen) en geroosterde tonen (vanille, toast).

In de mond is de wijn rond en vlezig, vol van smaak met goed geintegreerde tannines, goede zuren en een frisse, aromatische afdronk met tonen van zoethout.

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux.

In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in Chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Château d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.

Om ook te voldoen aan de vraag naar Bordeaux in een bescheiden prijsklasse die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt, is er de Collection: fraaie, elegante, karaktervolle Bordeaux-wijnen die het etiket Légende dragen.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Cabernet sauvignonMerlot Appellation Bordeaux Alcohol 13.0 Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Collections Barons de Rothschild (DBR Lafite) Jaargang 2020 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 10 maanden op 2 jaar oude barriques. Groep Wijnen Gerechten Rood vlees, milde kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava
08 jan 2024 - 11 jan 2024

Horecava

Van maandag 8 januari 2024 tot en met donderdag 11 januari 2024 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top