Door naar content
LES LEGENDES R Pauillac

Over deze wijn

Met twee Grands Crus Classés in Pauillac (Lafite en Duhart Milon) kan je over de herkomst van in ieder geval een deel van deze wijn alleen maar dromen.

Intens robijnrood.

De neus is subtiel en elegant, met een vleugje gedroogd zuidvruchten (vijgen), zwarte peper en houtige tonen (cacao poeder).

In de mond is de wijn krachtig, met een verfijnde structuur met goed geïntegreerde tannine en een lange, aromatische afdronk (zwarte peper en zoethout).

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux.

In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in Chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Château d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.

Om ook te voldoen aan de vraag naar Bordeaux in een bescheiden prijsklasse die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt, is er de Collection: fraaie, elegante, karaktervolle Bordeaux-wijnen die het etiket Légende dragen.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Cabernet sauvignonMerlot Appellation Pauillac Alcohol 12.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Collections Barons de Rothschild (DBR Lafite) Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 60% van de wijn heeft op eikenhout gerijpt. Groep Wijnen Gerechten Gegrild rood vlees, lamskoteletjes, lamscarré, gerijpte kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Hielander Whisky Festival
10 & 11 feb 2023

Hielander Whisky Festival

Het Hielander Whisky Festival Alkmaar gaat 10 en 11 februari 2023 op voor een nieuwe editie. Noord-Holland heeft sinds 2011 haar eigen Whisky festival in de Grote Kerk in Alkmaar.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top