Door naar content
MOULIN DE DUHART Pauillac DBR Lafite

Over deze wijn

De wijngaard van Château Duhart Milon, waar dit de 2e wijn van is, bestaat uit één aaneengesloten blok van 76 ha, direct grenzend aan Château Lafite Rothschild, gelegen op een heuvel ten westen van het Carruades-plateau. De bodem bestaat uit fijn grind met wat zand op een ondergrond van kalksteen.

Fraai dieprood van kleur.

De geur is fris met tonen van rood fruit en zwarte bessen en zal zich de komende jaren verder ontwikkelen.

De aandronk is aangenaam zacht en vol. Daarna ontvouwt hij zich in de mond, met een verrukkelijke rijkheid aan smaak en zijdezachte, zwoele tannines.

De afdronk is lang, geheel in lijn met de klassieke stijl van Duhart Milon. Naar verwachting zal de wijn 4-8 jaar na de oogst op zijn best zijn.

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux.

In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Château d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.

Om ook te voldoen aan de vraag naar Bordeaux in een bescheiden prijsklasse die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt, is er de Collection: fraaie, elegante, karaktervolle Bordeaux-wijnen die het etiket Légende dragen.

Land van herkomst Frankrijk Druiven MerlotCabernet sauvignon Appellation Pauillac Alcohol 13.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Collections Barons de Rothschild (DBR Lafite) Jaargang 2020 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 100%,10 mnd, 2 jr oud Groep Wijnen Gerechten Gegrild rood vlees, lamsvlees, gerijpte kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top