Door naar content
LOS VASCOS Cromas Carmenere Gran Reserva

Over deze wijn

Carmenère is de signatuurdruif van Chili. En in de wijngaard van Los Vascos doet dit laat-rijpende ras het bijzonder goed. Reden genoeg voor een Grande Réserve Carmenère, genaamd Cromas. Deze wijn heeft 12 maanden op Frans eiken (waarvan 20% nieuw) gerijpt. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rotschild.

Diep purper van kleur.

In de geur van deze prachtige wijn zijn aanvankelijk aroma's van kers, braam, granaatappel en pruim te vinden, daarna komt de rode en zwarte peper, zwarte olijf, gegrilde groente, kaneel, cederhout en gerookte chilipeper.

In de mond komen de tonen van bittere chocola en kersenliqueur naar voren. De tannines zijn soepel en aangenaam en geven de wijn lengte. Alle kenmerken van dit druivenras en het terroir komen in deze wijn tot uitdrukking.

Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaindes Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.

Land van herkomst Chili Druiven Carmenère Jaargang 2020 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 12 maand Frans eiken, w.v. 20% nieuw Groep Wijnen Gerechten Gegrild (gekruid) rund en lamsvlees, wild, belegen kaas.
Wijnhuis Los Vascos (DBR Lafite) Appellation Colchagua Valley Alcohol 14.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot ‘The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top