Over deze wijn
Voor de Sudisfà worden de beste nebbiolo-druiven geselecteerd van verschillende wijngaarden in Monteu Roero, Santo Stefano Roero en Canale. Deze wijngaarden, met kalkrijke bodems, liggen op een hoogte van 250-280 meter, met hellingen op zuiden en zuid-oosten.
De oogst vindt in oktober plaats en gebeurt handmatig. Na een schilweking van ongeveer 24 dagen met regelmatig rondpompen, vindt een traditionele vergisting plaats. Vervolgens rijpt de wijn 16 maanden op grote vaten van eikenhout, vervolgens nog 8 maanden op kleinere barriques en tot slot 8 maanden op de fles. Wanneer de wijn horizontaal bewaard wordt, kan deze meer dan 15 jaar ouderen.
Het resultaat is een wijn met een intense granaatrode kleur. Met veel aroma's van rood fruit, tonen van vanille en wat groene peper. Mondvullend, met veel smaak en structuur. Tannines zijn aanwezig, maar rond en zacht. De afdronk is warm en lang.
Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven favorita (vermentino) en arneis en de rode druivensoorten nebbiolo, barbera, bonarda, brachetto en dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaarden, verdeeld over verschillende percelen: onder andere de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero, de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.
De vele prijzen die deze karaktervolle wijnen hebben gewonnen, staan op het conto van Giovanni Negro. Hij wijdt zich met grote passie aan het nóg beter maken van de wijnen omdat het altijd nóg beter kan, vindt hij. Maar dat doet hij niet alleen. De hele familie doet mee: zijn zoon Gabriele is verantwoordelijk voor de wijngaarden; Angelo maakt samen met zijn vader de wijn; dochter Emanuela is verantwoordelijk voor de exportmarkt; Giuseppe voor de Italiaanse markt en zijn vrouw Marisa ontvangt bezoekers in de wijnkelder Santa Anna in Monteu Roero.
De geschiedenis van de Azienda Agricola Negro Angelo e Figli begon in 1670 toen Giovanni Dominico Negro de eigenaar was van wat nu het Perdaudin landgoed heet, een huis met een oven, een dorsvloer, een kelder en omringd door wijngaarden. Momenteel ligt het hart van het familiebedrijf in de Cascina Riveri wijnkelder in het kleine gehucht S. Anna. Hier worden de wijnen gemaakt. Daar is ook het wijnproeflokaal waar gasten de wijnen kunnen proeven en de mensen kunnen ontmoeten die de wijnen maken.
Stoofschotels, pastagerechten met rijke sauzen, rundvlees
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen

Whisky Weekend Twente 2025
Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2025 vindt de 12e editie van Whisky Weekend Twente plaats. Het gezellige festival wordt opnieuw gehouden in het stadion van Heracles in Almelo en belooft wederom een hoogtepunt te worden voor whiskyliefhebbers. Uiteraard is De Monnik Dranken weer goed vertegenwoordigd met een gevarieerd aanbod aan exclusieve whisky’s!
Proeverijen

Monnik Wine Experience 2025
Op maandag 10 maart 2025 vindt de jaarlijkse Monnik Wine Experience plaats in ons gloednieuwe Experience Centre aan de Zwollestraat 15 in Oldenzaal. Deze inspirerende dag staat in het teken van nieuwe ontdekkingen, verfijnde smaken en het verrijken van uw assortiment met ons uitgebreide wijnportfolio.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.