Door naar content
QUINTA DE CHOCAPALHA White

Over deze wijn

De druiven voor deze wijn, voornamelijk viosinho aangevuld met een kleine portie arinto, komen van een bijna 30 Jaar oude wijngaard op het familie-wijngoed van Chocapalha. De wijnstokken staan aangeplant op een mergelbodem.

De vergisting vindt plaats in rvs-tanks bij lage temperatuur en duurt maar liefst 25 fagen. Daarna rijpt de jonge wijn nog maanden op de fijne ‘lie’.

Helder bleek groengeel van kleur.

De geur is fris en heel aromatisch, met citrus, florale tonen en wat tropisch fruit.

De smaak is droog, mooi in evenwicht, met een fijne intensiteit en een goede afdronk.

Over het wijnhuis Quinta de Chocapalha

Quinta de Chocapalha mag met recht een familiebedrijf genoemd worden. In de jaren '80 kochten Alice, een Zwitserse, en haar man Paulo Tavares da Silva het bedrijf, en investeerden fors in wijngaarden en winery. Zij leiden het bedrijf nog steeds en ook hun dochters zijn actief binnen Quinta de Chocapalha. Andrea Tavares is exportmanager en haar zus Sandra Tavares is één van Portugals meest talentvolle wijnmaaksters. Ook een aantal andere Portugese wijnhuizen voorziet zij van haar expertise.

De 45ha wijngaarden zijn gesitueerd vlak boven Lissabon en vallen onder de DO Vinho Regional Lisboa. Reeds in de 16e eeuw werd er lovend over de uitstekende wijngaarden bericht. De wijngaarden zijn beplant met internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc maar ook typisch Portugese rassen zoals de Arinto, Verdelho, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca en Castelão. Onlangs werd er een compleet nieuwe kelder in gebruik genomen waardoor Quinta de Chocapalha klaar is voor de toekomst.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Portugal Druiven ViosinhoArinto Appellation Vinho Regional Lisboa Alcohol 12.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Quinta de Chocapalha Jaargang 2023 Serveertemperatuur 10⁰-12⁰C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten

Heerlijk bij alles wat uit zee komt.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top