Door naar content
TAHBILK Grenache Shiraz Mourvedre

Over deze wijn

Aromatisch, smakelijk en vlezig met sprankelend en kruidig rood bessenfruit van de grenache, sappige en aardse shiraz-tonen, tezamen met het florale krakater en de tonen van gedroogde kruiden van de mourvèdre.

Deze wijn kan jong gedronken worden, maar beschikt over voldoende tannine om hem nog 8-10 jaar na de oogst verder te laten rijpen, wat zijn complexiteit alleen maar ten goede zal komen.

Over het wijnhuis Tahbilk

Opgericht in 1860, bevindt Tahbilk zich in het beste wijngebied van centraal Victoria, de Nagambie Lakes. In 1925 verworven door Reginald Purbrick, hebben inmiddels vijf generaties van de familie Purbrick zich bezig gehouden met het wijngoed. Vol trots wijden zij zich, met hard weken en een grote liefde voor goede wijn, aan hun unieke erfgoed: de oudste wijngaard en wijnkelder in volledig familiebezit in Victoria.

De shiraz in deze blend vormt een directe link naar de begindagen van Tahbilk in 1860: tot op de dag van vandaag beschikt het wijngoed nog over shiraz-percelen die in dat jaar zijn aangeplant. Later hebben deze “nestors” van de wijngaard gezelschap gekregen van grenache en mourvèdre. Dat biedt het wijngoed de kans de synergie tussen deze drie rassen te benutten en een “estate”-interpretatie van een klassieke Rhône blend te maken.

Zowel de pers als de wijnliefhebber sluiten deze nieuwe telg in de Tahbilk portfolio steeds meer in hun armen en het aantal medailles dat de wijn scoort blijft maar groeien.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Australie Druiven GrenacheShirazMourvèdre Jaargang 2020 Serveertemperatuur 15⁰-16⁰C Houtlagering 12-18 mnd nieuw en ouder Frans en Amerikaans eiken Groep Wijnen Gerechten

Stoofpotten, chili con carne, harde kazen

Wijnhuis Tahbilk Appellation Nagambie Lakes Alcohol 14.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot ‘The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top