Door naar content
TAHBILK Cabernet Sauvignon

Over deze wijn

Zeer duidelijke tonen van zwarte bessen, donkere pruimen en moerbeien met nuances van Aziatische specerijen en mint en een vleugje mokka.

Heerlijk toegankelijk in zijn jeugd, maar de rijpe tannine geeft de wijn meer dan voldoende structuur om 20 jaar of meer te kunnen rijpen.

Over het wijnhuis Tahbilk

Opgericht in 1860, bevindt Tahbilk zich in het beste wijngebied van centraal Victoria, de Nagambie Lakes. In 1925 verworven door Reginald Purbrick, hebben inmiddels vijf generaties van de familie Purbrick zich bezig gehouden met het wijngoed. Vol trots wijden zij zich, met hard weken en een grote liefde voor goede wijn, aan hun unieke erfgoed: de oudste wijngaard en wijnkelder in volledig familiebezit in Victoria.

Tahbilk telt ca. 28 ha aan eigen cabernet sauvignon-wijngaarden; de oudste percelen dateren van 1949. De wijn wordt ambachtelijk en op traditionele wijze gevinifieerd, waarbij de vergisting plaats vindt in meer 115 jaar oude open gistkuipen, deels gevolgd door een rijping in grote oude vaten van Frans eikenhout. Daarnaast rijpt een deel in kleine, nieuwere vaten van vooral Frans eikenhout. Na blending van beide fracties wordt de wijn, na een lichte filtering gebotteld.

De Tahbilk Cabernet Sauvignon is door de jaren heen een uitstekende wijn gebleken, rijk en karaktervol en hij wordt door veel kenners beschouwd als de meest geschikte “Tahbilk Estate red” voor langdurige flesrijping.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Australie Druiven Cabernet sauvignon Jaargang 2017 Serveertemperatuur 15⁰-16⁰C Houtlagering 18 mnd groot en klein hout, vnl Frans Groep Wijnen Gerechten

Gegrilde ribeye, gevulde portobello's

Wijnhuis Tahbilk Appellation Nagambie Lakes Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top