Door naar content
TAHBILK Marsanne

Over deze wijn

Het stuivende citrusfruit en tropisch fruit en de florale tonen van deze Marsanne worden verder verlevendigd door een mineraliteit en zuren, die de wijn jeugdige frisheid verschaffen.

Maar die zuren staan ook borg voor een goede flesrijping waarbij de klassieke aroma’s van kamperfoelie, toast en marmelade kunnen tot ontwikkeling kunnen komen.

Over het wijnhuis Tahbilk

Opgericht in 1860 en sinds 1925 in handen van de familie Purbrick, bevindt Tahbilk zich in het beste wijngebied van centraal Victoria, de Nagambie Lakes.

Marsanne behoort zeker niet tot de meest wijd aangeplante druivenrassen in de wereld en heeft zijn oorsprong in de noordelijke Rhônevallei, op en rond de beroemde Hermitageheuvel. Tahbilk’s betrokkenheid met dit druivenras gaat terug tot 1860 toen een aantal stekken werd verworven in de St. Huberts-wijngaard in Victoria’s Yarra Valley.

Het bleek later om de marsanne te gaan en hoewel niets van deze oorspronkelijk wijnstokken resteert beschikt het wijngoed wel over ‘s werelds grootste aaneengesloten aanplant van marsanne, waaronder percelen die dateren van 1927 en daarmee tot de oudste marsanne-aanplant ter wereld behoren.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Australie Druiven Marsanne Jaargang 2021 Serveertemperatuur 10 - 12 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten

Kreeft, pasta's met romige sauzen, gebakken forel met amandelen

Wijnhuis Tahbilk Appellation Nagambie Lakes Alcohol 13.0 Smaak Fruitig Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top