Door naar content
TAHBILK Roussanne Marsanne Viognier

Over deze wijn

Het mondgevoel van deze wijn is verrukkelijk.

De rijkheid en impact van de roussanne, in combinatie met de kamperfoelie en de minerale strakheid van de marsanne en het vlezige aroma van abrikozen met een vleugje rozenblaadjes van de viognier worden opgefrist door de plezierige zuren op de afdronk.

Dat alles maakt dat deze wijn direct heel aansprekend is. Met 5-7 jaar flesrijping zal hij nog verder aan complexiteit winnen.

Over het wijnhuis Tahbilk

Opgericht in 1860, bevindt Tahbilk zich in het beste wijngebied van centraal Victoria, de Nagambie Lakes. In 1925 verworven door Reginald Purbrick, hebben inmiddels vijf generaties van de familie Purbrick zich bezig gehouden met het wijngoed. Vol trots wijden zij zich, met hard weken en een grote liefde voor goede wijn, aan hun unieke erfgoed: de oudste wijngaard en wijnkelder in volledig familiebezit in Victoria.

Tahbilk en de drie druivenrassen in deze blend gaan al heel lang samen: sommige nog steeds bestaande percelen marsanne werden al in 1927 aangeplant! Maar ook de aanplant van viognier en roussanne heeft inmiddels een respectabele leeftijd bereikt. En dat het resultaat breed wordt gewaardeerd komt ook tot uitdrukking in het grote aantal onderscheidingen dat deze wijn jaar in, jaar uit ten deel valt.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Australie Druiven RoussanneMarsanneViognier Jaargang 2022 Serveertemperatuur 10 - 12 Β°C Houtlagering roussane 12 mnd op 2e jaars hout Groep Wijnen Gerechten

Geitenkaas of gegrilde coquilles met bacon

Wijnhuis Tahbilk Appellation Nagambie Lakes Alcohol 13.0 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top