Door naar content
Menu
VILLA TRASQUA Trasolo Rosso di Toscana BIO

Over deze wijn

Vergisting bij 26-28°C in conische houten gistkuipen van 5.000 l, met 22-25 dagen schilcontact. Rijping van minstens 24 maanden in Frans eiken barriques. Het proces wordt afgerond met een rijping van minstens 12 maanden op fles.

Intens robijnrood van kleur.

Krachtig in de neus, met aroma’s van viooltjes, pruimen, rijpe zwarte kersen, zwarte bessen, geroosterde koffiebonen, kaneel, roze peper en tabak.

Elegant en geconcentreerd van smaak, fluwelig en mineraal met rijpe tannines en een lange afdronk.

Over het wijnhuis Villa Trasqua

Villa Trasqua is opgericht in 1965. De naam Trasqua is een verwijzing naar het gelijknamige plateau, waarop het wijngoed gevestigd is. Het landgoed omvat 56 hectare wijngaarden, die zich koesteren in de immer aanwezige zon en de aangenaam verkoelende wind vanaf de Tyrreense zee in het westen.

De druiven worden verbouwd onder het toeziend oog van de internationaal geroemde wijnmaker Franco Bernabei en zijn team.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Merlot Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 ⁰C Houtlagering 24 maanden op barriques van Frans eikenhout Groep Wijnen Gerechten

Rood vlees, stoofvlees, gegrild varkensvlees en gerijpte kazen.

Wijnhuis Villa Trasqua Appellation Toscana Alcohol 14.0 Smaak Droog Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2026
12 jan 2026 - 15 jan 2026

Horecava 2026

Van maandag 12 t/m donderdag 15 januari 2026 staan wij weer op de Horecava in Amsterdam – hét moment om elkaar live te ontmoeten, te inspireren én samen vooruit te kijken naar een succesvol nieuw jaar in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top