Door naar content

2 nieuwe Jungheinrich wegpakkarren voor magazijn De Monnik Dranken

07 augustus 2023

In ons magazijn is het altijd een drukte van belang. Dagelijks zetten meer dan 50 magazijnmedewerkers de bestellingen voor onze klanten klaar. Zij werken daarbij in drie ploegen van 6.00 uur ’s morgens tot 22.30 uur ’s avonds.

Jungheinrich EKS 110 wegpakkarren

Goed materiaal is daarbij van essentieel belang. Eind juli zijn er twee nieuwe Jungheinrich EKS 110 wegpakkarren binnengekomen. Deze worden vooral gebruikt om binnengekomen goederen weg te pakken.

Op Arbo-technisch vlak voldoen deze wegpakkarren volledig aan de verwachtingen en met dit materieel kunnen we dan ook weer jaren verder. In totaal beschikken onze magazijnmedewerkers nu over zeven van deze karren. Eind vorig jaar zijn er ook twee nieuwe reachtrucks aangeschaft, daar zijn er nu drie van.

Orderpickkarren

Naast de wegpakkarren en reachtrucks rijden er 35 orderpickkarren door ons magazijn. Deze orderpickkarren worden gebruikt om orders te verzamelen. De karren hebben geen vaste bestuurders omdat ze 2 diensten achter elkaar gebruikt worden. Soms wel meer dan 16 uur per dag.

Groot assortiment

Het hiervoor genoemde materieel is hard nodig om alle binnenkomende goederen en uitgaande orders te verwerken. Sinds de laatste uitbreiding in 2022 meet het magazijn zo’n 20.000 m2. Het totale assortiment bestaat uit ca 10.000 verschillende dranken en drankaanverwante artikelen.

Het aandeel eigen importmerken wordt daarbij steeds groter. Zo hebben de wijnen van het recent toegevoegde wijnhuis Le Clos Galerne uit de Loire een mooi plekje gekregen in gangpad P.

Feestdagen

Terwijl de zomer nog op gang moet komen worden er bij De Monnik Dranken alweer diverse voorbereidingen getroffen voor de altijd drukke decembermaand.

Planningen worden gemaakt, de Geschenkenbrochure gaat bijna naar de drukker en Big Peat Christmas Edition 2023 zal naar verwachting ergens in september aankomen op dock 15 of 16. Deze pallets worden vervolgens met één van de nieuwe reachtrucks ‘op locatie gezet’ om op een later moment te worden verspreid onder de Nederlandse slijterijen.

Kerstdrukte

In het magazijn begint de kerstdrukte begin oktober. Dan is er een enorme toename van inkomende goederen. Het magazijn wordt helemaal vol gezet. Vanaf begin november komt de stroom met uitgaande goederen goed op gang.

Het is dan spitsuur tot het eind van het jaar. Er worden lange dagen gemaakt om alle orders op tijd in de expeditieruimte klaar te zetten zodat deze ’s morgensvroeg vervoerd kunnen worden naar onze klanten.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top