Door naar content

Edinburgh Gin Cannonball favoriet op proeverij bij De Flessenzaak in Hoofddorp

11 juni 2023

Op donderdag 1 juni 2023 vond er bij De Flessenzaak in Hoofddorp een ginproeverij plaats met Edinburgh Gin. Eigenaar Stefan Wegbrands had Joël de Kock van De Monnik Dranken uitgenodigd om deze gin uit de Schotse hoofdstad te laten proeven en het verhaal achter dit ginmerk te vertellen.


De Flessenzaak

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Stefan zijn eigen slijterij opende in Hoofddorp. In het winkelcentrum Floriande was geen slijter te vinden, dus Stefan zag zijn kans. Met 20 jaar ervaring wist hij dat dit een succes zou worden.

Nu drie jaar later, gaat het nog steeds goed met de zaak en dat was een feestje waard. Dus werd Joël de Kock uitgenodigd om een ginproeverij te geven. Althans, een proeverij die meer een workshop is, omdat de gasten hun eigen gin-tonics mochten maken en samenstellen. Het ideale recept voor een gezellige en dynamische avond.

De workshop

Stefan had ruimte gemaakt in de winkel, waardoor er lange tafels geplaatst konden worden. Op de tafels stonden glazen, diverse tonics, fruit, kruiden, snijplankjes en dunschillers. Joël trapte af met het verhaal van Edinburgh Gin.

Inmiddels alweer 13 geleden begonnen als kleine stadsdistilleerderij in Edinburgh, maar op dit moment één van de populairste gins in het Verenigd Koninkrijk. De goede kwaliteit viel erg in de smaak en bovenal de natuurlijk gearomatiseerde gins waren een succes.

Edinburgh Gin Classic

De avond begon met een glas Edinburgh Gin Classic. Een aantal jaar geleden nog uitgeroepen als beste klassieke gin door een selecte groep bartenders uit Londen. Na de gin geanalyseerd te hebben onder de neus en door eventueel te proeven kon iedereen er tonic bij doen naar eigen smaak.

De normale verhouding gin-tonic is 1:3, maar uiteraard kon iedereen dit naar eigen smaak doseren. Vanwege de sinaasappelschillen die gebruikt zijn in het distillaat van de Classic werd er geadviseerd om de gin-tonic te garneren met een sinaasappelschil. De deelnemers gingen zorgvuldig en met veel plezier aan de slag.

De totale line-up:
  • Edinburgh Gin Classic
  • Edinburgh Gin Seaside
  • Edinburgh Gin Cannonball
  • Edinburgh Gin Lemon & Jasmin Flavoured Gin
  • Edinburgh Gin Gooseberry & Elderflower Flavoured Gin
  • Edinburgh Gin Rhubarb & Ginger Flavoured Gin

Edinburgh Gin Cannonball

De Edinburgh Gin Cannonball (57.2%) bleek één van de favorieten in Hoofddorp. Door het hogere alcoholpercentage bevat deze gin veel smaak. Daarbij is er in het distillaat gebruik gemaakt van Szechuan peper. Deze peper die officieel een citrusvrucht is geeft een verrassende twist in de gin. Joël had daadwerkelijk pepers meegenomen en liet deze aan iedereen proeven.

Gewoon in de mond gebeurde er niet zoveel, maar zodra het korreltje werd doorgebeten kwam de smaakexplosie. Een combinatie van citroenzuren en een tintelend mondgevoel geven een verrassende ervaring. Verfrissende tonic en de schil van een citroen maakten deze gin helemaal compleet.

Bedankt

Via deze weg willen wij Stefan Wegbrands van de De Flessenzaak hartelijk bedanken voor de goed georganiseerde avond.

Edinburgh Gin

Highland Single Malt Scotch Whisky

Edinburgh Gin

Als kleine small-batch distilleerderij produceert Edinburgh Gin een dynamisch assortiment aan gins, geschikt voor elke gelegenheid. De hoofdvestiging van de distilleerderij ligt in de fraaie, historische binnenstad van Edinburgh.

Op dit moment is Edinburgh Gin de meest verkochte gin van Schotland en behoort het tot de top 5 gin ‘brands’ van de UK, kortom een veelbelovend gin-merk!

 

Lees meer over Edinburgh Gin

 

Joël
Wilt u meer informatie over Glengoyne, Rosebank of Edinburgh Gin? Neem dan contact op met Joël de Kock.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top