Door naar content

Angelo Negro Diner bij Cucina Casalinga aan Stadionweg in Amsterdam

06 maart 2023

Op woensdag 1 maart 2023 vond er vlakbij het Olympisch Stadion in Amsterdam een uiterst smaakvol diner plaats met de wijnen van Angelo Negro. Het sfeervolle Italiaanse restaurant Cucina Casalinga wordt gerund door chef-kok Giovanni Carmelitano. Hij is al ruim 20 jaar een trouwe vertolker van de Italiaanse keuken.

Negro wijn & spijs avond

Met een moderne benadering van de Italiaanse eetcultuur speelt hij met ‘oude smaken’ terwijl hij trouw blijft aan de klassieke traditie. Een perfecte locatie voor de Negro wijn & spijs avond!

Deze werd door De Monnik Dranken georganiseerd voor een select gezelschap die de wijnen van Angelo Negro een warm hart toedragen en deze wijnen ook prominent onder de aandacht brengen van de wijnliefhebber.

Annalisa Palluda

Vanuit Italië was Annalisa Palluda naar de Stadionweg in Amsterdam afgereisd. Zij kon de Nederlandse gasten als geen ander boeien met haar verhalen over het familiebedrijf Angelo Negro.

Negro Blanc de Blancs 2016

Angelo Negro Diner bij Cucina Casalinga

Negro Blanc de Blancs 2016

Een mooi glas Giovanni Blanc de Blancs 2016 werd voorafgaand aan het diner ingeschonken om alvast in de stemming te komen.

Méthode traditionelle

Deze Giovanni, vernoemd naar huidige eigenaar Giovanni Negro, wordt volgens de méthode traditionelle gemaakt.

Wanneer de druiven met de hand zijn geplukt, worden deze in hele trossen zacht geperst.

Fijne lie & rijping op de fles

Na de eerste vergisting rijpt de wijn 6 maanden op de fijne lie, met regelmatige batonnage. Na botteling en de tweede vergisting op fles, rijpt de wijn nog minimaal 5 jaar op de fles.

Bagna Cauda

Vitello tonnato, toast ansjovis, gegrilde aubergine met burrata en bagna cauda

Voorgerecht

Het voorgerecht / de antipasti bestond uit de vitello tonnato, toast ansjovis, gegrilde aubergine met burrata en bagna cauda. Bagna cauda is een typisch Piemontees gerecht. Het is een soort fondue met ansjovis en knoflook waar je rauwe groente als wortel in doopt. De antipasti werden vergezeld door een drietal wijnen.

Arneis Non Filtrato

Vooral de Arneis Non Filtrato bleek een goede begeleider voor de vitello tonnato vanwege het filmende mondgevoel van de wijn afgewisseld met een zekere kruidigheid.

Taglierini met truffel  en Prachiosso Roero & Roero Riserva 'Ciabot San Giorgio'

Prachiosso Roero & Roero Riserva 'Ciabot San Giorgio'

Taglierini met truffel

De avond kreeg een vervolg met de Prachiosso Roero in een karaf en de Roero Riserva 'Ciabot San Giorgio'.

Beide wijnen pasten wonderwel bij de taglierini met truffel waarbij de gekaraffeerde Prachiosso opviel door haar soepele tannines en haar verleidelijke fruittonen.

Malse bavette met Roero Riserva 'Sudisfa' en Barolo Serralunga d'Alba

Roero Riserva 'Sudisfa' & Barolo Serralunga d'Alba

Malse bavette

Bavette als hoofdgerecht

Het hoofdgerecht was ingevuld met heerlijk malse bavette waarbij zowel de Roero Riserva 'Sudisfa'
als de Barolo Serralunga d'Alba op tafel verschenen.

Prachtige wijnen en zeker in lijn met de bavette.

De Barolo was uit het oogstjaar 2018, die mag ook nog worden weggelegd.

Huisgemaakte Tiramisu met Mosto d'uva Brachetto del Roero 'Birbet'

Mosto d'uva Brachetto del Roero 'Birbet'

Huisgemaakte Tiramisu

Als slotstuk verscheen er huisgemaakte Tiramisu met rood fruit en dat was in perfecte lijn met de Mosto d'uva Brachetto del Roero 'Birbet' .

Deze dessertwijn is afkomstig van gedeeltelijk vergiste druivenmost afkomstig van de rode brachetto druif.

Midden september worden de druiven met de hand geplukt en na binnenkomst worden de druiven ontsteeld en voorzichtig gekneusd.

Vervolgens ondergaan de druiven een schilweking van 24 uur bij lage temperatuur en volgt de vergisting in RVS tanks

Mooi resultaat

Het resultaat is een licht parelende, zeer fruitige rode wijn met slechts 5% alcohol. In de geur zijn tonen van aardbeien, rozen en frambozen te herkennen.

In de mond is de wijn fruitig met een fijne mousse. De zoete smaak is perfect in balans met de zachte zuren en past zeer fraai met de Tiramisu met rood fruit.

Bedankt

Het was uiteindelijk een zeer geslaagde en memorabele avond waar wij met veel plezier aan terug denken!

Back to top