Door naar content

Glen Scotia 21 YO verovert Zaanse Schans in 20 minuten

28 november 2023

Op zondag 12 november 2023 organiseerde Slijterij Vonk uit Zaandam een whiskyfestival bij Restaurant d’Swarte Walvis. Dit gerenommeerde restaurant ligt op een prachtige locatie aan rivier de Zaan.

Namens De Monnik Dranken waren Karlijn Vink en Ronald Anneveldt afgereisd naar de Zaanse Schans. Zij hadden 42 verschillende whisky’s meegenomen naar de Zaanstreek.
In een schilderachtige setting, met de kenmerkende windmolens en historische ambiance genoten de bezoekers van de vele uiteenlopende geuren en smaken.

Kort maar krachtig

Daarbij maakte de Glen Scotia 21 Years Old een verpletterende indruk. Binnen twintig minuten na de opening van het kleinschalige whiskyfestival was deze Campbeltown whisky volledig uitverkocht.

Daarmee heeft de Glen Scotia 21 Years Old in sneltreinvaart de harten van de Zaanse whiskyliefhebbers veroverd.

Triomftocht Glen Scotia 21 YO

Triomftocht

In de Zaanstreek hield deze 21 jaar oude Glen Scotia whisky dus een ware triomftocht (van slechts 20 minuten).

Deze voortreffelijke single malt whisky heeft in volledige harmonie gerijpt op een combinatie van refill bourbonvaten en Amerikaans eiken hogsheads.

Daarna volgde een rijpingsperiode van zes maanden op first-fill Oloroso sherryvaten.

Kruidig en maritiem

Bij deze 21 jaar oude whisky komt het – voor Glen Scotia – zo kenmerkende kruidige en maritieme karakter duidelijk naar voren.

Nieuw

De Glen Scotia 21 Years Old is vrij nieuw – en een limited edition - in het assortiment van de kleine Campbeltown distilleerderij. Deze uitgave is bedoeld om het gat tussen de Glen Scotia 18 Years Old en Glen Scotia 25 Years Old op te vullen.

Beste whisky ter wereld

De laatste whisky – de Glen Scotia 25 Years Old – werd tijdens de San Francisco World Spirits Competition in 2021 verkozen tot beste single malt whisky ter wereld.

De laatste druppel

Toen de laatste druppels Glen Scotia 21 Years Old waren opgedronken ging het whiskyfestival op de Zaanse Schans overigens gewoon verder. Er viel dan ook nog genoeg te genieten.
Karlijn en Ronald hadden bijvoorbeeld een mooie selectie whisky’s van o.a. Loch Lomond, Old Pulteney, The GlenAllachie, Buffalo Trace en The Whistler meegenomen.

Bedankt

Het was al met al een geslaagde dag, met veel whisky en enthousiaste bezoekers. Langs deze weg willen wij dan ook Slijterij Vonk, Restaurant De Hoop op de Swarte Walvis en de bezoekers bedanken voor een zeer geslaagde middag.

Glen Scotia distilleerderij

WHISKY FROM THE WHISKIEST PLACE IN THE WORLD

Glen Scotia

Glen Scotia is afgelopen jaar veel in het nieuws geweest. De distilleerderij werd verkozen tot Distillery of the year 2022 en daarnaast ook nog eens bekroond werd met de oorkonde voor de Best Single Malt of the Year 2022.

De distilleerderij uit Campbeltown was daarmee de eerste distilleerderij ooit die beide titels in één jaar verkreeg.

Lees meer over Glen Scotia whisky uit Campbeltown

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top