Over deze wijn
Dit is puur fruit in optima forma. Aan deze wijn is geen sulfiet toegevoegd. Dat vraagt heel veel van de wijnmaker. Om te beginnen mag er alleen met perfecte en volkomen gave en rijpe druiven gewerkt worden. Dus worden de trossen met de hand geoogst en vervolgens, na aankomst in de kelder zorgvuldig uitgesorteerd: elke druif waaraan ook maar iets mankeert wordt handmatig verwijderd. Dan volgt een langzame vergisting in tanks van rvs en beton, die 20-30 dagen duurt, waarna het geheel wordt geperst in een pneumatische pers. Daarna blijft de jonge wijn een aantal maanden op zijn fijne lie in betonnen 'cuves' rijpen.
Vlak voor de botteling wordt de jonge wijn gefilterd, nauwkeurig geanalyseerd op eventuele afwijkingen en dan direct onder de cuve op fles afgevuld. Vlak daarvoor is de lege fles geheel zuurstofvrij gemaakt. Naar verwachting zal de wijn, mits bewaard bij een temperatuur van 13°-15°C, zo'n drie jaar houdbaar zijn.
Het resultaat mag er zijn: de wijn is granaatrood van kleur.
De geur is zeer expressief, met volop zwart fruit, zwoele specerijen en een vleugje zoethout.
De wijn heeft een zijdezachte textuur, is evenwichtig en blijft mooi nahangen, met heerlijke aroma's van rode vruchten en zwart bessenfruit.
Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.
Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.
Bij alle soorten vlees en bij kaas, maar ook heerlijk zonder begeleidend gerecht.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.