Door naar content
BRUNELY Gigondas

Over deze wijn

Afkomstig van de kalk-zandsteenterrassen aan de westelijke voet van de Dentelles du Montmirail. Volledig met de hand geoogst van wijnstokken tussen de 40-90 jaar oud.

Er vindt een gedeeltelijke ontsteling plaats en de vergisting geschiedt bij 24⁰-28⁰C met 28-35 dagen schilcontact en een rijping van 18-24 maanden in betonnen cuve. Een klein deel van de wijn krijgt houtopvoeding.

De wijn is diep van kleur met een rijke grenachegeur.

Mondvullend, bijna wulps van smaak. Het fruit bulkt haast over de tannines heen. Dit is een imponerende, grootse wijn!

Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Land van herkomst Frankrijk Druiven GrenacheMourvèdre Appellation Gigondas Alcohol 13.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Domaine Brunely Jaargang 2020 Serveertemperatuur 13 - 16 °C Houtlagering Een klein deel rijpte enige tijd op barriques Groep Wijnen Gerechten Gebraden vlees, langzaam gegaarde beenham.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava
09 jan 2023 - 12 jan 2023

Horecava

Van maandag 9 januari 2023 tot en met donderdag 12 januari 2023 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top