Door naar content
LOS VASCOS Le Dix de Los Vascos

Over deze wijn

Deze wijn werd voor het eerst gemaakt ter ere van 10 jaar de Rothschilds als eigenaar van Viña Los Vascos. Hij is 18 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rothschild.

Intens rood van kleur met een granaatrode schakering.

De geur opent met kersenaroma's omlijnd met een subtiele vleug braam. Dan volgen zoethout, saffraan , rode paprika, nootmuskaat, witte en zwarte peper met boventonen van witte cacao, tabak en cederhout.

De smaak is gul en breed: aangenaam dominant, de rijpe tannines completeren op fraaie wijze de tonen van zwarte olijf en een delicaat vleugje zwarte chocolade. Dit is een grote wijn met een geweldige elegantie en diepte.

Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaindes Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.

Land van herkomst Chili Druiven Cabernet sauvignonSyrahCarmenère Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 18 maand nw Frans eiken Groep Wijnen Gerechten Rundvlees, lamsvlees, wild, belegen kazen.
Wijnhuis Los Vascos (DBR Lafite) Appellation Colchagua Valley Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top