Door naar content
RENEGADE Rum Dunfermline Columm Single Farm Pre-Cask 50% 0,7 RENEGADE Rum Dunfermline Columm Single Farm Pre-Cask 50% 0,7 RENEGADE Rum Dunfermline Columm Single Farm Pre-Cask 50% 0,7

Over dit product

Aan de noordoostkust van het eiland Grenada, ligt in de bergen de boerderij Dunfermline. Ooit bevond zich hier een distilleerderij, maar deze is verloren gegaan door orkaan Ivan in 2004. De kleileem welke hier is te vinden, was eeuwenlang bevorderlijk voor de suikerrietteelt. Vandaag de dag verspreiden zich vier verschillende terroirs met vier verschillende soorten suikerriet over meer dan 26 hectare grond van Dunfermline. Voor deze rum is de sucroserijke suikerrietsoort Lacalome Red geoogst. 

Samenvatting:
Boerderij: Dunfermline
Terroir: Mango Lande
Jaar van oogst: 2020
Suikerrietsoort: Lacalome Red
Distillatie: Column Still
Aantal flessen wereldwijd: 4386

Proefnotities:
Neus: Licht zoet aroma met zachte tropische tonen, zoals banaan en ananas.
Smaak: Zoet en fluweelzacht. Lichte tonen van sinaasappel en zachte marmelade.
Afdronk: Zeer zacht met tonen van gekonfijt fruit en boterachtige vanille.

Cane Code:
PC06H20-C1

Over de producent Renegade Rum

Bij Renegade Rum draait het om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier, tevens de eigenaar van de Waterford distilleerderij, is in 2015 begonnen met het opzetten van een state-of-the-art rum distilleerderij in Grenada, gelegen in het Caribisch gebied. Het is een kleurrijk eiland met ongerepte natuur en veel unieke terroirs. Op elk terroir groeit het suikerriet weer anders en wordt het beïnvloed door de omgeving en het microklimaat. 

De distilleerderij op Grenada is gebouwd en wordt gerund door de inwoners van Grenada en is gevuld met allerlei technologische en moderne snufjes. Op deze manier kan, door middel van een baanbrekend digitaal logistiek systeem, elk spoor worden bijgehouden: van het oogsten van de suikerriet tot het distilleren en bottelen. Het uiteindelijke doel is om 's werelds meest diepgaande rum te creëren door de individuele smaken uit Grenada's suikerrietvelden te halen, welke geteeld zijn op diverse vruchtbare vulkanische terroirs. Volledige individualiteit en integriteit van suikerriet tot vat. 

Pre-Cask Rum
De suikerrietplant is de belangrijkste grondstof van rum en de natuurlijke bron van de smaak. Het land waarop het groeit en het microklimaat bepalen het karakter. De Pre-Cask Rum van de Renegade Rum Distillery zijn er om de verschillende terroirs van Grenada te vergelijken. De natuurlijke smaken worden terroir voor terroir gecontrasteerd als ongerijpte, verse rietsap-spirit, oftewel Pre-Cask Rum. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Grenada Alcohol 50.0 Subgroep Rum
Producent Renegade Rum Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top