Door naar content
RENEGADE Rum Etudes New Bacolet 0,70 ltr. RENEGADE Rum Etudes New Bacolet 0,70 ltr. RENEGADE Rum Etudes New Bacolet 0,70 ltr.

Over dit product

De rum die afkomstig is van de New Bacolet boerderij is robuuster dan het nabijgelegen Old Bacolet. Het is een uniek stukje terroir op het eiland Granada. Voor deze rum heeft Renegade Rum zeer sucroserijke suikerriet geoogst, namelijk van het soort Lacalome Red. New Bacolet is omringd en beschut door een bos in het noorden en hellingen naar het zuiden. Omdat de plek op een berghelling bevind, steiler dan de meeste Renegade boerderijen, was het uitgraven van het land het moeilijkste. In totaal werden vier terroirs geïdentificeerd over 10 acres. Aanvankelijk is alleen de suikerrietsoort Lacalome Red geplant. Wellicht dat Renegade Rum dit in een later stadium zal uitbreiden. 

Key Facts:
Boerderij: Old Bacolet
Terroir: Upper Combe
Jaar van oogst: 2020
Suikerrietsoort: Lacalome Red
Distillatie: Pot Still
Aantal flessen wereldwijd: 6000

Proefnotities:
Neus: Een verleidelijke zoetheid van toffee, gecompenseerd door kruidig eikenhout, resulteert in een krachtige aromatische harmonie.
Smaak: Een zoet gekruide aankomst van donkere kaneel-eikenkruiden wordt gedragen door een enorme, ronde, smeuïge pot-stille textuur. Suikerriet en terroir schitteren nog levendig door met vanille en kokosnoot.
Afdronk: Lijkt eeuwig te duren, de verleidelijke kruiden en de heerlijke textuur voeren de boventoon.

Cane Code:
ET07H21-P1

Over de producent Renegade Rum

Bij Renegade Rum draait het om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier, tevens de eigenaar van de Waterford distilleerderij, is in 2015 begonnen met het opzetten van een state-of-the-art rum distilleerderij in Grenada, gelegen in het Caribisch gebied. Het is een kleurrijk eiland met ongerepte natuur en veel unieke terroirs. Op elk terroir groeit het suikerriet weer anders en wordt het beïnvloed door de omgeving en het microklimaat. 

De distilleerderij op Grenada is gebouwd en wordt gerund door de inwoners van Grenada en is gevuld met allerlei technologische en moderne snufjes. Op deze manier kan, door middel van een baanbrekend digitaal logistiek systeem, elk spoor worden bijgehouden: van het oogsten van de suikerriet tot het distilleren en bottelen. Het uiteindelijke doel is om 's werelds meest diepgaande rum te creëren door de individuele smaken uit Grenada's suikerrietvelden te halen, welke geteeld zijn op diverse vruchtbare vulkanische terroirs. Volledige individualiteit en integriteit van suikerriet tot vat. 

Pre-Cask Rum
De suikerrietplant is de belangrijkste grondstof van rum en de natuurlijke bron van de smaak. Het land waarop het groeit en het microklimaat bepalen het karakter. De Pre-Cask Rum van de Renegade Rum Distillery zijn er om de verschillende terroirs van Grenada te vergelijken. De natuurlijke smaken worden terroir voor terroir gecontrasteerd als ongerijpte, verse rietsap-spirit, oftewel Pre-Cask Rum. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Grenada Alcohol 55.0
Producent Renegade Rum Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top