Door naar content
RENEGADE Rum Old Bacolet Single Farm Pre-Cask 50% 0,70 ltr. RENEGADE Rum Old Bacolet Single Farm Pre-Cask 50% 0,70 ltr. RENEGADE Rum Old Bacolet Single Farm Pre-Cask 50% 0,70 ltr.

Over dit product

Aan de zuidkust, beschermd tegen de volle kracht van de Atlantische passaatwinden, ligt Old Bacolet. Het was één van de eerste gebieden welke door de Fransen werd gecultiveerd. Het ligt tussen twee kleine rivieren en door de hoge grondwaterspiegel groeit hier weelderig suikerriet over bijna 25 hectare grond en vier verschillende terroirs. Voor deze rum is de snelgroeiende suikerrietsoort Cain geoogst. 

Key Facts:
Boerderij: Old Bacolet
Terroir: Riverside
Jaar van oogst: 2020
Suikerrietsoort: Cain
Distillatie: Pot Still
Aantal flessen wereldwijd: 3726

Proefnotities:
Neus: Zachte tonen van karamel en vanille.
Smaak: Een robuust kruidige smaak van kaneel tot piment met zachte ondertonen van zoete geroosterde noten.
Afdronk: Aangenaam, droog en langdurige afdronk met een onderliggende kruidigheid. 

Cane Code:
PC03H20-P1

Over de producent Renegade Rum

Bij Renegade Rum draait het om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier, tevens de eigenaar van de Waterford distilleerderij, is in 2015 begonnen met het opzetten van een state-of-the-art rum distilleerderij in Grenada, gelegen in het Caribisch gebied. Het is een kleurrijk eiland met ongerepte natuur en veel unieke terroirs. Op elk terroir groeit het suikerriet weer anders en wordt het beïnvloed door de omgeving en het microklimaat. 

De distilleerderij op Grenada is gebouwd en wordt gerund door de inwoners van Grenada en is gevuld met allerlei technologische en moderne snufjes. Op deze manier kan, door middel van een baanbrekend digitaal logistiek systeem, elk spoor worden bijgehouden: van het oogsten van de suikerriet tot het distilleren en bottelen. Het uiteindelijke doel is om 's werelds meest diepgaande rum te creëren door de individuele smaken uit Grenada's suikerrietvelden te halen, welke geteeld zijn op diverse vruchtbare vulkanische terroirs. Volledige individualiteit en integriteit van suikerriet tot vat. 

Pre-Cask Rum
De suikerrietplant is de belangrijkste grondstof van rum en de natuurlijke bron van de smaak. Het land waarop het groeit en het microklimaat bepalen het karakter. De Pre-Cask Rum van de Renegade Rum Distillery zijn er om de verschillende terroirs van Grenada te vergelijken. De natuurlijke smaken worden terroir voor terroir gecontrasteerd als ongerijpte, verse rietsap-spirit, oftewel Pre-Cask Rum. 
 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Grenada Alcohol 50.0 Subgroep Rum
Producent Renegade Rum Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky Festival Noord-Nederland
24 mrt 2023 - 26 mrt 2023

Whisky Festival Noord-Nederland

In het weekend van 24, 25 en 26 maart 2023 vindt de 16e editie van Whisky Festival Noord-Nederland plaats. Ook dit jaar zullen wij weer aanwezig zijn met een mooie selectie whiskyโ€™s.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top