Door naar content

Nordés Gin ontvangt goud bij ‘Gin of the Year 2023’ competitie

23 januari 2024

In 2023 is Nordés Gin door Peak Publishing, de organisatie achter ‘Gin Of The Year’, beloond met een gouden medaille in de ‘Contemporary Gin’ categorie. In deze categorie wordt gin beoordeeld die de jeneverbes bevatten, maar waarvan de primaire smaken ontleend worden aan andere botanicals.

Gin Of The Year

De ‘Gin Of The Year’ prijsuitreiking wordt door Peak Publishing georganiseerd vanuit London. De competitie wordt tegenwoordig gezien als één van de belangrijkste gin-competities ter wereld. De jury bestaande uit Michelinster-restaurants en inkopers van grote internationale distributeurs beoordelen de gin-soorten middels een blind-tasting.

Goud voor Nordés Gin

Nordés Gin is in 2023 uitgeroepen tot één van de beste gins in de ‘Contemporary Gin’ categorie en heeft hiervoor een fraaie gouden medaille ontvangen. Met de unieke Galicische botanicals - die aan de basis staan voor de smaak van de gin - weet Nordés een moderne draai te geven aan de klassieke gin die het grote publiek gewend is.

Nordés Gin

Nordés Gin

Nordés Gin is een heerlijke Spaanse gin uit Galicië die zich niet makkelijk laat vergelijken met andere gin-stijlen. Deze opvallend groene regio ligt boven Portugal, in het uiterste noordwesten van Spanje aan de Atlantische Oceaan.

Galicische Elementen

De in Galicië veelvoorkomende albariño-druif vormt de basis van deze gin. Deze witte druif maakt de gin extreem aromatisch. Daarnaast zijn 6 van de toegevoegde botanicals ook afkomstig uit Galicië.

Dit geeft de gin kenmerkende tonen van balsamico, eucalyptus, laurierblad en mint. De albariño-druif en de lokale botanicals maken Nordés Gin tot een echt streekproduct, met een unieke smaak.

Nordés Gin & Tonic

Nordés Gin-Tonic

Nordés Gin is niet alleen puur genieten, maar komt ook uitstekend tot zijn recht in een cocktail.

Vul een groot longdrinkglas met ijs. Voeg vervolgens 5cl Nordés Gin en 20cl Franklin & Sons Indian Tonic toe in het met ijs gevulde glas.

3 witte druiven

Garneer de gin-tonic vervolgens met 3 witte druiven. De druiven versterken de nuances van de albariño-druif die aan de basis staat van de gin.

Daarnaast benadrukken de 3 druiven dat deze gin-tonic ideaal is om in goed gezelschap van te genieten!

De wind die goed weer brengt

De gin ontleent zijn naam aan de Nordés-wind die frisheid uit de Atlantische Oceaan haalt en de Galiciërs op de hoogte brengt van de komst van mooi weer en goede ‘vibes’.
Geïnspireerd door Sargadelos

De kenmerkende Nordés-witte fles is geïnspireerd op het traditionele keramiek van Sargadelos, geproduceerd door ambachtslieden in Galicië. Dit keramiek onderscheidt zich met unieke ontwerpen en het gebruik van witte en blauwe kleuren. Verder zijn er op de fles verschillende elementen te herkennen, zoals de wereldkaart die de Galicische oorsprong van Nordés, het kompas dat het Atlantische karakter benadrukt en de link die deze premium gin met de wind heeft weergeeft.

Lees meer over Nordés Gin

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top