Door naar content

Horecava 2024: Cocktailrevolutie, mezcal en nog veel meer

15 januari 2024

Van maandag 8 t/m donderdag 11 januari 2024 vond de 67e editie van de Horecava plaats. De RAI in Amsterdam is gedurende deze 4 dagen ‘the place to be’ voor de Nederlandse horecaprofessionals.

Horecava

De Horecava is hét toonaangevende evenement in Nederland voor de horeca-industrie. Professionals uit de sector komen samen om kennis te delen, innovaties te ontdekken en zakelijke kansen te benutten.

Daarnaast organiseert de Horecava seminars, workshops en proeverijen, waar experts de laatste trends bespreken en deelnemers hun vaardigheden kunnen aanscherpen. Tijdens deze editie van de Horecava was professionalisering in de horeca één van de speerpunten.

28 keer Horecava

De Monnik Dranken neemt alweer voor de 28e keer deel aan de Horecava. Als dranken-importeur en groothandel voor de horeca is de Horecava voor De Monnik Dranken dan ook een belangrijke vakbeurs.

Op de ruime stand in Hal 7 stonden onze - voor de horeca interessante - merken volop in de aandacht. Hier in de ‘koude drankenhal’ worden de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van spirits, cocktails en speciaalbieren gedeeld.

Onze accountmanagers horeca en sales ambassadors namen uitgebreid de tijd om de mogelijkheden van het merkenportfolio van De Monnik Dranken te bespreken met bestaande relaties en nieuwe klanten.

Cocktailrevolutie met Franklin & Sons premium mixers

Cocktailrevolutie

Volgens deskundigen bevinden we ons momenteel in een 'cocktailrevolutie'. Het brede publiek bestelt in toenemende mate cocktails, vrijwel elk horecabedrijf biedt ze aan en er is een golf van nieuwe dranksoorten en kant-en-klare mixdranken op de markt.

Franklin & Sons

Mixers zijn onmisbaar bij het maken van cocktails. Goede premium mixers verbeteren de smaak van de sterke drank, zoals wodka, gin, rum, tequila, bourbon of whisky.

Sinds vorig jaar behoren de premium mixers van Franklin & Sons tot het assortiment van De Monnik Dranken en op deze editie van de Horecava waren deze eigentijdse en hoogwaardige mixers prominent aanwezig met een eigen cocktailbar.

Cocktailbar

Naast de bar van Franklin & Sons stond er nog een cocktailbar op de stand van De Monnik Dranken. Deze werd bemand door Max van Helvoirt en Sven van Breemen. Zij serveerden ook dit jaar weer de mooiste cocktails met de eigen importmerken van De Monnik Dranken.

Tequila en mezcal

De laatste jaren is er een enorme toename in de interesse en waardering voor tequila en mezcal. Tequila is het imago van ‘zout op je hand en een hap citroen’ volledig ontgroeid en tegenwoordig zelfs de snelst groeiende gedistilleerde drank ter wereld.

Tequila en mezcal zijn dan ook zeer veelzijdige dranken – gedistilleerd uit de agaveplant – die zowel puur als in heerlijke verfrissende cocktails gedronken kunnen worden.

Op de stand van De Monnik Dranken konden de bezoekers Corazón Tequila en La Herencia de Sanchez Mezcal Espadin proeven; puur, maar ook in cocktails zoals The Fat Mexican en Paloma.

Whisky in de horeca

Whisky in de horeca

In Entree Magazine staat een interessant interview met bartender Olin Kreijne ‘Whisky steeds populairder bij jongeren’. Olin brengt zijn passie voor whisky graag over op jongeren en andere horecabezoekers.

Tijdens de Horecava bemande hij samen met David Robinson de Franklin & Sons bar en creëerde heerlijke whiskycocktails die goed werden ontvangen door de bezoekers.

Het whiskyassortiment van De Monnik Dranken is zeer uitgebreid. Een aantal whisky's zoals The Whistler Double Oaked Irish Whiskey, Buffalo Trace Bourbon Whiskey, Spearhead Single Grain Scotch Whisky en Mars Kasei zijn daarbij uitermate geschikt om te gebruiken in whiskycocktails.

Professionalisering

Tijdens de Horecava 2024 was ‘professionalisering in de horeca’ één van de speerpunten. De Monnik Dranken kan daarbij een belangrijke rol spelen.

Met onze expertise en gepersonaliseerde service kunnen wij horecaondernemingen ondersteunen bij het optimaliseren van hun drankenaanbod. Wij streven naar partnerschappen die verder gaan dan alleen levering, maar bieden ook advies op maat en educatieve programma’s om het personeel te trainen. Hiermee kunnen horecagelegenheden hun gastervaring verbeteren en hun bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen.

Bedankt

Langs deze weg willen wij iedereen die een bezoek heeft gebracht aan onze stand bedanken voor haar of zijn komst.

13 eigen merken in rapport Drinks International 2024

13 eigen merken in rapport Drinks International 2024

Jaarlijks onderzoekt Drinks International in het 'Annual Brands Report' welke merken het meest gewaardeerd worden door de internationale bartenderscene. In de editie van 2024 zijn er maar liefst 13 eigen importmerken van De Monnik Dranken opgenomen in het rapport.

Exclusieve high-end bars

Het onderzoek is gehouden onder bareigenaren, hoofd bartenders en barmanagers van de meest exclusieve high-end bars ter wereld. Sinds de introductie in 2010 is het rapport geëvolueerd met nieuwe categorieën en gegevens van een steeds wisselend panel van bars.

Spirits De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment spirits

Spirits assortiment De Monnik Dranken

Bij De Monnik Dranken hebben we een uitgebreid assortiment gedistilleerde dranken. Deze importmerken komen vanuit alle delen van de wereld.

We hebben de afgelopen jaren niet alleen onze positie als whiskyimporteur kunnen verbeteren, maar ook rum, gin, cognac en brandy behoren tot ons portfolio.

 

Lees meer over ons aanbod spirits

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top