Door naar content

Flavourmakers bezoeken De Monnik Dranken

23 januari 2023

Op donderdag 19 januari 2023 brachten de Flavourmakers een bezoek aan de Monnik Dranken. Om elkaar en het bedrijf beter te leren kennen waren zij welkom voor een geheel verzorgde dag bij De Monnik Dranken.

Influencers

Doordat de online wereld een steeds belangrijkere rol speelt en beeldtaal steeds meer domineert heeft De Monnik Dranken in 2020 het Flavourmakers programma in het leven geroepen.

De Flavourmakers zijn influencers waar wij een samenwerking mee hebben met het oog op onze merken gedistilleerd. Zij zijn geselecteerd vanwege hun liefde voor spirits en promoten op geheel eigen wijze – via verschillende mediakanalen – de mooiste import-merken uit ons portfolio.

Hoog tijd om elkaar te leren kennen

Hoog tijd om elkaar te leren kennen

Het bezoek werd in verband met corona een paar keer uitgesteld, maar nu konden wij elkaar in levenden lijve ontmoeten.

Vanaf half 11 arriveerden de eerste gasten. De dag begon met een kop koffie en kennismaking, waarna Frans een bedrijfspresentatie gaf over De Monnik Dranken als groothandel, importeur en merkenbouwer.

Hij vertelde onder andere over de geschiedenis, de klantenkring en de missie en visie van De Monnik Dranken.

Exclusieve line-up

Line-up

Na de lunch vond er een exclusieve tasting plaats onder begeleiding van onze Brand Ambassador Craft Spirits Ronald Anneveldt. Op de proeftafel stond een line-up van 9 bijzondere bottelingen klaar.

1.   Glenturret new make spirit
2.   Glenturret 12 YO
3.   Glengoyne 25 YO Single Malt Whisky
4.   Filliers Barrel Aged Genever 30 YO
5.   Old Pulteney Single Malt 25 YO
6.   Janneau Armagnac Vintage 1974
7.   Godet Single Grape Folle Blanche
8.   El Dorado 25YO rum
9.   Dictador 2 Masters Carlos I 1980

Glenturret new make spirit

Glenturret Distillery

Glenturret new make spirit

De proeverij begon met een new make spirit van Glenturret.

New make is de heldere drank die rechtstreeks uit de ketel komt. Het distillaat bevat meestal zo’n 68% alcohol.

Men zegt dat je door het drinken van een new make spirit het DNA van de distilleerderij proeft.

Glenturret 12 YO

Glenturret Distillery

Glenturret 12 YO

Een klein aantal zorgvuldig geselecteerde vaten komen samen om deze 12 jaar oude whisky te creëren. De Glenturret 12 Years Old vormt het hart van de range van de Highland distilleerderij.

Amerikaanse eikenhouten hogshead-vaten zorgen voor de zoete tonen, terwijl Europees eiken zorgt voor de gedroogde vruchten en kruiden in opéénvolgende lagen.

Glengoyne 25 YO Single Malt Whisky

Glengoyne Distillery

Glengoyne 25 YO Single Malt Whisky

Deze unieke whisky heeft gedurende 25 jaren gerijpt op uitsluitend met de hand geselecteerde sherryvaten van Europees eikenhout en is non-chillfiltered. Een belangrijke toevoeging aan de collectie van Glengoyne.

Het resultaat is een aroma van licht eiken, kaneel , gesuikerd fruit en marmelade. Deze single malt wordt gepresenteerd in een exclusieve, zware fles met dito eikenhouten kist.

Filliers Barrel Aged Genever 30 YO

Filliers Distillery

Filliers Barrel Aged Genever 30 YO

Een paradepaardje van de 140 jaar oude distilleerderij uit België. Filliers heeft van deze 30 jaar oude Barrel Aged graanjenever in totaal maar 360 flessen gebotteld.

Een kwaliteitsjenever gemaakt van het mooiste rogge, mais en mout. Na het stoken op ambachtelijke koperen distilleerapparatuur heeft de jenever zich bijzonder goed weten te ontwikkelen op het Amerikaans eiken vat.

Old Pulteney Single Malt 25 YO

Old Pulteney

Old Pulteney Single Malt 25 YO

Deze single malt van Old Pulteney heeft maar liefst een kwart eeuw in de verkwikkende zeelucht van de kust van Caithness mogen rijpen.

Eerst gerijpt op Amerikaans eiken, daarna op Spaans eiken voor een kruidige zoetheid. 

Janneau Armagnac Vintage 1974

Janneau Armagnac

Janneau Armagnac Vintage 1974

De unieke stijl en meesterlijke beheersing tijdens het proces heeft ervoor gezorgd dat Janneau een reputatie heeft opgebouwd als één van ’s werelds meest toonaangevende armagnac merken!

Deze vintage botteling is gemaakt van de Ugni Blanc druif en komt uit het jaar 1974. Armagnac Janneau beschikt over de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan vintages te bottelen. 

Godet Single Grape Folle Blanche

Godet Cognac

Godet Single Grape Folle Blanche

Deze gouden schoonheid is 100% gemaakt van de Folle Blanche druiven wat resulteert in een delicate en elegante cognac.

Vroeger domineerde deze druif tijdens het ontstaan van cognac, maar door de komst van de Phylloxera vertegenwoordigt deze druif nog minder dan 1% van de aangeplante wijnstokken.

El Dorado 25YO rum

Demerara Distillers

El Dorado 25 YO rum

Een prachtige rum van een kwart eeuw oud. De El Dorado 25 Years Old Grand Special Reserve heeft een smaak die de oudste cognac uitdaagt. Een belangrijke oorzaak hiervan is de constante omgevingswarmte die er voor zorgt dat de smaakintensiteit verhoogt.

Door de tropische omstandigheden in Guyana versnelt het rijpingsproces enorm wat ook de verdamping van de rum tijdens het proces verhoogt. Dit maakt een rum van deze leeftijd extra speciaal.

Dictador 2 Masters Carlos I 1980

Dictador

Dictador 2 Masters Carlos I 1980

Het 2 Masters programma van Dictador zorgt ervoor dat het unieke rijpingsproces voort wordt gezet in een ander vat, een andere kelder, op een ander continent en onder het oog van een andere Master.

De Dictador 2 Masters Carlos I is verscheept naar Osborne in Spanje, waar het nog verder heeft gerijpt onder toeziend oog van master blender Ignacio Lozano. De rum heeft hier 15 maanden verder gerijpt in een 50 YO Oloroso Sherry Brandyvat.

Let the games begin

Na de tasting werd er een quiz gehouden om de kennis van onze influencers te testen. Even leek het nog alle kanten op te kunnen gaan, maar tegen het einde kon het haast niet meer mis gaan voor Robbert aka Confessions of a whiskyfreak en ging hij er met de hoofdprijs van door.

De hoofdprijs was een prachtige Timorous Beastie Highland Blended Malt Cask Strength van 12 jaar oud welke is gebotteld in 2018! Timorous Beastie is onderdeel van Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts assortiment. Deze malts zijn een ode aan het beste dat de whiskyregio’s in Schotland te bieden hebben.

We sloten de dag af met een kijkje in de keuken, oftewel een rondleiding door het pand, waarna de Flavourmakers weer richting huis gingen met een goed gevulde Nordés goodiebag.

Bedankt

We willen alle aanwezige Flavourmakers bedanken voor een zeer gezellige en geslaagde dag!  

Back to top