Door naar content

Meet & Greet met Big Peat bij Wijn & Whisky specialist van der Boog

29 juni 2023

Op vrijdag 23 juni 2023 vond er bij "Big Peat's home in the Netherlands" Wijn & Whisky Specialist Van der Boog een wel heel bijzondere vrijdagmiddagborrel plaats. Deze stond volledig in het teken van kennismaken met Big Peat!

Big Peat in Rijswijk

Valentijn Klop is Brand Ambassador Douglas Laing bij De Monnik Dranken en hij reisde voor deze meet & greet met Big Peat af naar Rijswijk.

Daar vertelde hij de aanwezige bezoekers van alles over de vele verschillende Big Peat-varianten.

En natuurlijk liet hij ook een aantal heerlijke pareltjes uit het Big Peat-assortiment proeven.

Daarnaast had Wijn & Whisky Specialist van der Boog een photobooth geregeld, waarbij de gasten met een levensgrote Big Peat op de foto konden.

Big Peat whiskyglas

Bij binnenkomst kregen de gasten een Big Peat whiskyglas, dat ze na afloop van de meet & greet mochten meenemen naar huis. Het glas was natuurlijk gevuld met Big Peat Islay Malt Whisky.

Big Peat Blended Malt Whisky

Big Peat Blended Malt Whisky

Islay

Big Peat is een blended malt whisky, afkomstig van het Schotse eiland Islay.

Single cask single malt whisky's

Het is een samenstelling van verschillende single cask single malt whisky's van onder andere Ardbeg, Bowmore, Caol Ila en Port Ellen.

Stevige turfrook

Big Peat is een volle en rijke whisky, met zachte lichtzoete tonen, een lichte kruidigheid en stevige turfrook in de smaak.

 

 

 

Big Peat 12 Years Old

De tweede whisky die aan bod kwam was Big Peat 12 Years Old.

Ook deze variant is samengesteld uit verschillende single cask single malt whisky's.

Minimaal 12 jaar gerijpt

Het verschil met de "gewone" Big Peat is dat de vaten die voor deze variant geselecteerd worden ten minste 12 jaar gerijpt hebben.

Dit resulteert in een wat vollere en krachtigere smaak dan bij de "gewone" uitvoering.

Big Peat's Smokey Sour

Big Peat's Smokey Sour

Om de gasten te verrassen en de veelzijdigheid van deze whisky te benadrukken, kregen ze ook een cocktail gemaakt met deze whisky: Big Peat's Smokey Sour!

Variant

Deze ruige variant op de klassieke whiskey sour - doorgaans gemaakt met bourbon of rye whiskey - geeft een extra rijke en rokerige smaak aan de anders friszure cocktail.

De cocktail werd erg goed ontvangen, mede dankzij de tropische weersomstandigheden.

Meer cockails

Bekijk meer cocktails op onze cocktailpagina

 

 

 

 

Big Peat Feis Ile 2023 The Smokehouse Edition

Big Peat Feis Ile 2023 The Smokehouse Edition

Vervolgens kon men genieten van Big Peat Feis Ile 2023 The Smokehouse Edition. Een variant van Big Peat die speciaal voor het eilandfeest van Islay, Feis Ile, op de markt is gebracht.

Deze Big Peat heeft een finish ondergaan in voornamelijk Spaanse rode wijnvaten en is gebotteld op een net iets hoger alcoholpercentage dan de Big Peat en Big Peat 12, namelijk 48%.

De whisky heeft een mooie gelaagdheid met fruitige en kruidige tonen die zo passend zijn bij de Spaanse wijn. Het rokerige karakter van Big Peat komt daardoor extra naar voren.

Lees meer over Big Peat Feis Ile 2023 The Smokehouse Edition

 

 

 

 

Old Particular Big Peat's Finest

Als afsluiter werd men getrakteerd op een erg bijzonder glaasje, namelijk een Old Particular single cask single malt gedistilleerd bij "Big Peat's Finest Distillery on Islay," kort gezegd, Old Particular Big Peat's Finest, die niet korter dan 15 jaar heeft liggen rijpen voordat ze de fles in ging.

In tegenstelling tot de andere Big Peat's gaat het hier om een single malt whisky, afkomstig uit één enkel vat, gedistilleerd bij één van de 4 verschillende distilleerderijen waaruit Big Peat wordt samengesteld.

Dat het geen Port Ellen is, kon iedereen wel raden, die werd immers in 1983 gesloten. Maar van welke distilleerderij dat vaatje dan wél afkomstig is?
Dat blijft een mysterie!

Aan het einde van deze gezellige vrijmibo kregen de gasten die een fles meenamen naar huis nog een leuke goodybag cadeau met daarin o.a. een Big Peat pet en poncho en uiteraard konden ze de foto's die in de photobooth gemaakt waren ook meenemen!

Bedankt

Namens Valentijn Klop en De Monnik Dranken willen wij Stefan van der Boog en Michel Doove bedanken voor de mooie samenwerking en natuurlijk alle gasten voor hun komst en enthousiasme!

Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Big Peat is het vlaggenschip van de Remarkable Regional Malts van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Elke whisky in deze serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malt whisky's goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts zijn een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Big Peat's Smokey Sour

Ingrediënten
  • 60 ml Big Peat (12YO)
  • 40 ml vers citroensap
  • 20 ml suikersiroop (1:1)
  • 20 ml eiwit (ongeveer de helft van het eiwit van 1 ei)

Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud eerst kort zonder ijs.

Open de shaker voorzichtig en vul aan met ijs.

Schud de shaker stevig totdat de buitenkant van de shaker ijskoud is.

Vul een tumbler met ijs, het liefst één groot blok zodat het ijs minder snel smelt en de cocktail niet verdunt.

Schenk de inhoud van de shaker vlot leeg door een strainer (zeef) zodat de vloeistof eerst in het glas komt en het schuim mooi bovenop komt te liggen.

Garneer met een schijfje gedroogde sinaasappel en eventueel enkele druppels van je favoriete cocktailbitter.

Geniet!

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top