Door naar content

Edinburgh Gin cocktailworkshop bij Gall & Gall in Beuningen

14 juni 2024

Op donderdagavond 6 juni 2024 vond er bij Gall & Gall Beuningen een cocktailworkshop plaats met de tonic van Franklin & Sons en de gin van Edinburgh Gin. De enthousiaste bezoekers genoten van een 6-tal heerlijke cocktails die zij zelf hadden samengesteld.

In het verrassend veelzijdige winkelcentrum Hart van Beuningen zit sinds 2006 de Gall & Gall van Rolf van Lin gevestigd. Rolf is een enthousiaste ondernemer die met grote regelmaat proeverijen en workshops voor zijn uitgebreide klantenkring organiseert. Bovendien is hij de drijvende kracht achter het Beunings Whiskyfestival, dat begin dit jaar voor het eerst plaatsvond.

Eerder dit jaar brachten Valentijn Klop ‘Bijzonder proeffestijn met whisky’s Douglas Laing’ en Arjan Hartkamp ‘Loch Lomond 12 YO, Glen Scotia Festival Edition en ‘mystery spirit’ stelen de show in Beuningen’ al bezoek aan de drankspeciaalzaak van Rolf van Lin. Dit keer was het de beurt aan Joël de Kock met Edinburgh Gin en de premium tonics van Franklin & Sons.

Welkomstcocktail

Bij binnenkomst werden de bezoekers welkom geheten door Rolf van Lin en kregen zij – om alvast in de juiste stemming te komen – een heerlijke welkomstcocktail te proeven. Deze was gemaakt van prosecco, ginger ale en Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur.

Cocktail-time!

In het eerste glas was al een Edinburgh Gin Classic uitgeschonken. Over het algemeen is gin bedoeld om te mixen, maar het is wel belangrijk de ingrediënten afzonderlijk te ontdekken. Zo kunnen de deelnemers beter ontdekken wat ze lekker vinden. Daarom proefde men de gin puur.

Op de tafels lagen snijplankjes, mesjes, tonic, fruit en andere garnering. De ruim 25 deelnemers mochten hiermee zelf aan de slag.

De suggestie bij de Edinburgh Gin Classic is een combinatie met Franklin & Sons Indian tonic. Deze gin-tonic is het perfecte voorbeeld van een klassieke combinatie. Een klein schilletje van een sinaasappel versterkt de citrusaroma’s in de gin.

Edinburgh Gin Cannonball

De publiekslieveling van de avond was de Edinburgh Gin Cannonball (57.2%). Door het hogere alcoholpercentage heeft deze gin een intense smaak. Bovendien wordt bij de distillatie Szechuan peper gebruikt. Deze peper, die eigenlijk een citrusvrucht is, geeft de gin een onverwachte twist.

Joël had de echte pepers meegenomen en liet iedereen ervan proeven. In eerste instantie gebeurde er niet veel als je de peper in je mond had, maar zodra je erop beet, ontstond er een smaakexplosie. De combinatie van citroenzuur en een tintelend gevoel in de mond zorgden voor een verrassende ervaring. Een verfrissende tonic en een schil van citroen maakten deze gin helemaal af.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Rolf van Lin van Gall & Gall Beuningen hartelijk bedanken voor het organiseren van deze zeer geslaagde cocktailworkshop. Ook willen wij de bezoekers bedanken voor de enthousiaste deelname.

Edinburgh Gin

Highland Single Malt Scotch Whisky

Edinburgh Gin

Als kleine small-batch distilleerderij produceert Edinburgh Gin een dynamisch assortiment aan gins, geschikt voor elke gelegenheid. De hoofdvestiging van de distilleerderij ligt in de fraaie, historische binnenstad van Edinburgh.

Op dit moment is Edinburgh Gin de meest verkochte gin van Schotland en behoort het tot de top 5 gin ‘brands’ van de UK, kortom een veelbelovend gin-merk!

 

Lees meer over Edinburgh Gin

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top