Door naar content

Gorinchem ontvangt slijterijen en wijnhandelaren op de DrankenbeurZ!

22 september 2022

Op 18 en 19 september 2022 vond in Gorinchem alweer de derde editie van de DrankenbeurZ plaats. Dé vakbeurs voor slijterijen en wijnhandelaren. Dit was de derde editie maar de eerste zonder beperkende maatregelen vanwege corona! Er kon dan ook weer onbeperkt geproefd en gesproken worden over de mooiste dranken.

Uiteraard was ook De Monnik Dranken weer aanwezig met een uitgebreide selectie wijn en gedistilleerd. Daarnaast maakten accountmanager Karlijn Vink en sales ambassadors Valentijn Klop (Douglas Laing) en Bas Groot Zevert (Filliers) hun ‘debuut’ op de DrankenbeurZ.

Wijn

Narratur

Aan de wijnzijde was een bijzondere nieuwe serie wijnen te proeven. Narratur een drietal wijnen uit de Languedoc, gerijpt op amforen. Door het materiaal waar de amforen van gemaakt zijn (zandsteen) krijg je in de wijn geen houttonen en door de bijzondere amforavorm komen de aroma’s in de wijn nog beter tot hun recht.

Door rijping in amfora’s behouden de wijnen de frisheid van een jonge wijn: de bloemige en fruitige aroma’s worden zeer goed behouden. De Narratur wijnen worden niet gefilterd voordat ze in de amfora’s worden overgestoken voor de rijping, de wijn rust dus op de fijne lie.

Dit zorgt voor rondeur en wat vettigheid, wat de wijnen perfect in balans brengt. De wijnen zijn complex, elegant en volumineus tegelijk. Dit maakt deze wijn echt een gastronomische wijn, maar door de balans ook zeer geschikt om op zichzelf van te genieten.

Moulin Touchais

De slijters liepen ook warm voor Moulin Touchais. Moulin Touchais is een heel bijzondere en complexe dessertwijn uit de Coteaux du Layon, Loire, gemaakt van 100% chenin blanc-druiven. In sommige jaren treedt er edele rotting (botrytis) op, maar zeker niet elk jaar.

De wijnen kunnen echter enorm goed ouderen en bereiken hun top vaak pas na 20 jaar. Tijdens de DrankenbeurZ waren er maar liefst vier verschillende jaren naast elkaar te proeven, namelijk 2005, 1996, 1985 en 1976! “Een unieke mogelijkheid om wijnen uit zulk uiteenlopende jaren naast elkaar te kunnen proeven”, gaf één van de slijters aan.

31 verschillende jaargangen

Er kon worden ingetekend op maar liefst 31 (!) verschillende jaargangen, tot aan 1964. Daardoor ook een uitstekende mogelijkheid om flessen uit een geboortejaar te bestellen. Zeker omdat de meeste jaargangen erg goed betaalbaar zijn.

 

 

Gedistilleerd

Aan de gedistilleerd kant konden de slijters uitgebreid proeven en hun vragen stellen aan de vier sales ambassadors. Naast Bas en Valentijn ook Arjan Hartkamp (Loch Lomond Whiskies) en Joël de Kock (Ian Macleod).

Bas is onlangs vier dagen op bezoek geweest bij Filliers en kon dus uitgebreid vertellen over de mooie producten, zoals barrel aged genever, vodka, gin, single malt whisky en advokaat van deze Belgische distilleerderij. En misschien wel de hit voor Sinterklaas, Filliers Speculoos Genever.

Geschenkverpakkingen

De Monnik ‘straat’ werd afgesloten met een selectie van geschenkverpakkingen en luxe distillaten, waardoor de bezoekers in 1 oogopslag konden beslissen welke geschenken de komende maanden een plek in hun winkel verdienen.

 

Bedankt

Het was weer een mooie beurZ en we willen de organisatie, Henk van Pelt en Michael Davidson dan ook hartelijk danken. Namens De Monnik Dranken waren de volgende personen aanwezig: Esther de Leeuw, Ronald Anneveldt, Linda van Akkeren, Mike Overvliet, Karlijn Vink, Vincent Tijink, Joris Post, Hans Olde Monnikhof, Luuk Olde Monnikhof, Bas Groot Zevert, Joël de Kock, Valentijn Klop, Arjan Hartkamp en Patrick van Egmond.

We hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten op de DrankenbeurZ 2023.

 

 

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Spirits De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment spirits

Spirits assortiment De Monnik Dranken

Naast wijnimporteur zijn wij ook importeur van o.a. whisky, rum, gin, cognac, armagnac, raki en likeuren.

Whisky importeur

Gedurende de jaren hebben wij onze positie kunnen versterken als whisky importeur voor de Nederlandse markt. Momenteel vertegenwoordigen wij met veel trotst bekende distilleerderijen op exclusieve basis die Scotch Single Malt Whisky van naam distilleren zoals: GlenAllachie, Glencadam, Tomintoul, Loch Lomond, Glen Scotia, Glenturret, Tamdhu en Glengoyne.

 

Lees meer over ons aanbod spirits

 

Back to top