Door naar content

Wereldse Whisky’s tijdens Whisky Weekend Twente 2022

22 maart 2022

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 2022 vond een nieuwe editie van Whisky Weekend Twente plaats in het stadion van Heracles te Almelo.

Na twee pandemie jaren is het whisky-festival volwaardig teruggekeerd en laat het zijn bezoekers de wondere wereld van whisky ontdekken. De 1200 liefhebbers konden dit weekend genieten van talloze whisky’s en heerlijke Schotse gerechten en specialiteiten uit Twente.  

Namens de Monnik Dranken waren Ronald Anneveldt, Joél de Kock en Jeroen Kimenai aanwezig met een uitgebreid assortiment. Er stonden maar liefst 50 verschillende whisky’s op de proeftafel afkomstig uit diverse werelddelen waaronder; Amrut uit India, Mars uit Japan en Kavalan uit Taiwan.

 

Amrut Distilleries

Amrut Indian Single Malt Whisky

De Amrut Indian Single Malt Whisky was de verrassing van het weekend en werd met open armen ontvangen.

In 2004 bracht Amrut Distilleries Ltd de allereerste single malt whisky van India op de markt.

Amrut Whisky werd bekend bij het grote whiskypubliek toen whiskykenner Jim Murray (Engelse schrijver-journalist en alom bekende whisky-criticus) de whisky positief beoordeelde.

De echte doorbraak kwam in 2010 toen Amrut Fusion Indian Single Malt werd verkozen tot de op twee na beste whisky ter wereld

 

 

Loch Lomond

Verschillende stijlen Loch Lomond whisky’s

Het merk Loch Lomond werd dit weekend goed vertegenwoordigd met maar liefst 9 verschillende whisky’s.

De Loch Lomond Distillery is gevestigd in Alexandria. Dit dorpje ligt aan de oevers van Loch Lomond, het grootste meer van Schotland.

De distilleerderij beschikt over een groot aantal verschillende distilleerketels. Hierdoor is men in staat maar liefst 8 verschillende stijlen whisky te maken. Dit maakt de Loch Lomond Distillery uniek in Schotland.

 

 

 

 

 

The Whistler

The Good, The Bad and The Smoky

Uit Ierland waren Waterford en The Whistler aanwezig. Twee uiteenlopende stijlen. Bij Waterford richt men zich op het terroir en de invloed daarvan op de whisky.

Bij The Whistler experimenteert men volop met bijzondere ‘cask finishes’. The Good, The Bad and The Smoky is daar een mooi voorbeeld van.

Deze whiskey viel goed in de smaak op het Whisky Weekend Twente. De finish op Laphraoig Quarter Casks zorgt voor een smaakvolle en rokerige whiskey.

 

 

Whisky weekend Twente

Een echte whisky belevenis

Via deze weg willen wij het team van Whisky Weekend Twente nogmaals bedanken voor een zeer geslaagd evenement.  

houd onze event agenda in de gaten voor de overige proeverijen en festivals.

Nieuwe wereld whiskies Bourbon | Amerikaanse whiskey
Schotse whisky Irish Whiskey
Back to top