Door naar content

The Art of Drinks 2021, Westergas omgetoverd tot waar drankenparadijs

02 november 2021

Drie dagen lang stond het Westergasterrein in Amsterdam in het teken van beleving, beleving en nog eens beleving! Het nieuwe platform The Art of Drinks bracht alle dranken categorieën samen onder één dak.

The Art of Drinks, een waar drankenparadijs

Van zaterdag 30 oktober t/m maandag 1 november 2021 kon zowel de professional als de liefhebber terecht in een waar drankenparadijs. Daar konden zij kennis maken met de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van drank.

Makers van de mooiste bieren, wijnen en gedistilleerde dranken stonden gezamenlijk met bartenders, sommeliers en producenten klaar om hun liefde voor het vak te delen met de talrijke bezoekers.

Ruim 70 stands met prachtige merken

Het Westergasterrein in Amsterdam telde ruim 70 stands met een veelvoud aan prachtige merken. Tijdens deze eerste editie van The Art of Drinks stonden de mensen achter de merken centraal, net als zij die er dagelijks mee werken.

Gezamenlijk vertelden de standhouders de verhalen achter de merken en natuurlijk werd er volop geproefd.

Westergasfabriek

Albert van Beeck Calkoen is als organisator in samenspraak met De Monnik Dranken de initiatiefnemer van The Art of Drinks. Als locatie voor dit evenement is het Westergasterrein uitgekozen. Vroeger voorzag de hier gelegen gasfabriek de stad Amsterdam van gas.

Gashouder & Transformatorhuis

Tegenwoordig is het een hippe evenementenlocatie, waarbij de industriële uitstraling behouden is gebleven. Een perfecte locatie voor The Art of Drinks 2021.

De bezoekers kwamen binnen via de iconische koepelvormige Gashouder. Hier kon men genieten van bier en gedistilleerde dranken. Het naastgelegen Transformatorhuis was het domein van wijnen uit alle delen van de wereld. Hier waren ook drie ruimtes ingericht voor tastings en seminars.

Gashouder

Nadat de QR-codes voor de corona-app en het TaoD’21 ticket waren gescand konden de bezoekers de jas ophangen en (op zaterdag) eventueel extra muntjes aanschaffen bij de muntenbalie. Bij het betreden van het sfeervolle ronde gebouw kon men via diverse kleine stands, waaronder die van GlenAllachie, Douglas Laing en Godet Cognac het middenterrein betreden.

Dit middenterrein, met diverse zitgelegenheden, gold als uitvalsbasis om de rest van de Gashouder te verkennen. Wanneer men rechtsaf sloeg kwam men bijvoorbeeld uit bij de Schotse whisky’s.

Schotse whisky’s

Bij enkele grote, fraai ingerichte, stands kon men o.a. genieten van bijvoorbeeld Loch Lomond, Glen Scotia, Glengoyne, Tamdhu en Smokehead. Ook de in oktober aan het whiskyportfolio van De Monnik Dranken toegevoegde Old Pulteney, Speyburn en anCnoc hadden hier een mooie eigen stand en de whisky’s stonden ruim in de belangstelling.

Nieuwe Wereld Whisky’s & Waterford

Liep men in de richting van het Transformatorhuis dan kwam men langs de stands van Kavalan, Amrut, Rampur en Mars. Stuk voor stuk verrassend goede whisky’s die niet uit Schotland afkomstig zijn.

Waterford

Bij Waterford is de invloed van de wijnwereld duidelijk waarneembaar. Alles draait om gerst en terroir in het zuidoosten van Ierland. Een interessant project waarbij er nauwkeurig onderzoek wordt gedaan naar gerst – de bron van de complexe smaak van malt whisky. Distiller Ian O'Brien vertelde er uitgebreid over in Amsterdam. Op zaterdag 30 oktober – tijdens de consumenten dag – gaf hij een speciale tasting in het Transformatorhuis.

Transformatorhuis, een wereld van wijn

Voor de wijnen kon men terecht in het gezellig ingerichte Transformatorhuis. Het zonlicht scheen hier door de hoge ramen op de flessen wijn. Daardoor ontstonden soms schitterende kleurtaferelen.

Achterin de ruimte was een speciale Zuid-Afrika hoek gecreëerd. Hier stonden bekende namen als Alvi’s Drift, Mooiplaas en Tanagra. Er was ook veel belangstelling voor dit jaar aan ons wijnassortiment toegevoegde wijnhuis Benguela Cove.

Tasting theaters

Elke dag vonden er meerdere proeverijen en masterclasses plaats. Hiervoor waren in het Transformatorhuis 3 speciale ruimtes ingericht. Middels het ‘silent disco’ systeem konden de bezoekers de proeverijen uitstekend volgen zonder dat de andere bezoekers in het Transformatorhuis daar last van hadden. Het aanbod was zeer divers op alle dagen op het gebied van whisky, rum, bier, cognac en wijn.

Geslaagde 1e editie The Art of Drinks

Het was een geslaagd evenement en wij kijken met veel enthousiasme uit naar de 2e editie.

Back to top