Door naar content

Ontdekken en genieten op de Drankenbeurz 2023 in Gorinchem

21 september 2023

Op 17 en 18 september 2023 vond in Gorinchem de vierde editie plaats van de Drankenbeurz. Op de bovenste verdieping van de Evenementenhal, presenteerden een breed scala aan standhouders hun bieren, wijnen, gedistilleerde dranken of aanverwante artikelen en services.

Direct bij binnenkomst werden de gasten ontvangen bij de informatiebalie en als men met een schuin oog naar links keek, dan zag men al direct de De Monnik straat. Deze begon met een proefpiramide met een uitgebreide selectie wijnen die geheel vrijblijvend konden worden geproefd.

Wijn

Denk hierbij aan een mooie serie van Montecillo uit Rioja, Weingut Heid uit Württemberg of Alvi’s Drift uit Zuid-Afrika.

Niet geheel toevallig stonden bovenaan de piramide twee zeer mooie wijnen van Domaine des Marronniers. De Chablis 1e Cru Montée de Tonnerre en de Chablis Grand Cru Valmur. Twee bijzonder complexe wijnen, perfect in balans met een mooie mineraliteit, uniek voor chablis.

Vervolgens liep men langs de diverse wijnstands waar respectievelijk wijnen van A6Mani (Puglia), Andeluna Cellars (Argentinië), Villa Trasqua (Toscane), Domaine Brunely (Rhône), Cantine Pellegrino (Sicilië) en een selectie aan wijnen uit het hele Loire gebied te proeven waren.

Ook kon men net als vorig jaar intekenen op oudere jaargangen Moulin Touchais Coteaux du Layon.

Monbazillac wijnen van Château Bélingard

Maar nieuw was dat dit ook mogelijk was voor de monbazillac van Château Bélingard. Jaargang 1976 en 1990 stonden ook open om te proeven. Heel bijzonder dat deze wijnen nog zo mooi zijn op die leeftijd. Er kon zelfs ingetekend worden op Château Bélingard Monbazillac 1940.

Feestdagen

De middenbar was onder andere ingericht met leuke dranken voor de feestdagen. Zoals de Clementine Snow Globe, een gin likeur in een unieke fles met lampje en gouden sneeuwvlokken. Maar ook Santocci Limoncello en een leuke lantaarn.

Spirits

Voor gedistilleerd waren sales ambassadors Bas Groot Zevert (Filliers), Arjan Hartkamp (Loch Lomond, Glen Scotia), Joël de Kock (Glengoyne, Smokehead en Tamdhu) en Valentijn Klop (Douglas Laing) aanwezig.

Godet Cognac

DrankenbeurZ 2023

Godet Cognac

Ronald Anneveldt presenteerde Godet Cognac. Tijdens zijn studiereis afgelopen zomer bracht hij een bezoek aan dit cognachuis.

Hij deed daarbij veel indrukken op en kreeg inzicht in wat men in de toekomst allemaal van plan is bij Godet.

De bezoekers waren zeer geïnteresseerd in wat Ronald te vertellen had en ondertussen kon men de exclusieve Hors d’Age en Renaissance proeven.

Ook was er de mogelijkheid om in te tekenen op de unieke Godet Cognac Vintages.

 

 

 

 

Tomintoul Wood Finish Serie

Glencadam & Tomintoul

Mats Nilsson was vanuit Schotland overgekomen om de slijters te informeren over de whisky’s van Tomintoul en Glencadam.

Tomintoul Cask Finishes

Hij liet onder andere de Tomintoul Cask Finishes proeven. Dit is een zeer aantrekkelijke en betaalbare serie single malt whisky’s, waarbij Master Distiller Robert Fleming zijn kennis en kunde op het gebied van vatrijping ten toon spreidt.

Glencadam

Ook liet hij een aantal whisky’s van Glencadam proeven. Glencadam gebruikt sinds 1825 twee unieke distilleerketels waarmee de bekende East Highland single malt whisky geproduceerd wordt. Daarmee een bijzonder delicaat en zacht distillaat geproduceerd, dat na rijping op houten vaten de karakteristieke fruitige tonen van Glencadam ontwikkelt.

 

 

 

 

Geschenkverpakkingen

Bezoekers die aan het eind van de straat aan kwamen, zagen een wand met een uitgebreide selectie aan geschenkverpakkingen en veel klanten maakten hier een selectie uit van het assortiment voor de feestdagen.

Ook vond men in deze hoek een zeer bijzondere collectie met exclusieve dranken waaronder oude jaargangen Janneau Armagnac, beperkt beschikbare whisky’s van Rampur en Amrut uit India en de Two Masters series van Dictador.

Bedankt

Het waren twee mooie en gezellige dagen. We danken Henk van Pelt en de rest van de organisatie dan ook hartelijk.

Naast de reeds genoemde collega’s waren ook Karlijn Vink, Esther de Leeuw, Joke Holster, Bouke Wijlens, Vincent Tijink, Mike Overvliet, Joris Post, Hans Olde Monnikhof, Luuk Olde Monnikhof en Patrick van Egmond aanwezig op beide of één van beide dagen.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Spirits De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment spirits

Spirits assortiment De Monnik Dranken

Naast wijnimporteur zijn wij ook importeur van o.a. whisky, rum, gin, cognac, armagnac, raki en likeuren.

Whisky importeur

Gedurende de jaren hebben wij onze positie kunnen versterken als whisky importeur voor de Nederlandse markt. Momenteel vertegenwoordigen wij met veel trotst bekende distilleerderijen op exclusieve basis die Scotch Single Malt Whisky van naam distilleren zoals: GlenAllachie, Glencadam, Tomintoul, Loch Lomond, Glen Scotia, Glenturret, Tamdhu en Glengoyne.

 

Lees meer over ons aanbod spirits

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top