Door naar content

Drukke VAKO-cursusdag met buitenlands gedistilleerd in de Monnikskap

26 mei 2023

Op maandag 22 mei 2023 werd een nieuwe groep enthousiaste VAKO – cursisten ontvangen in De Monnikskap voor een cursusdag “Overig buitenlands gedistilleerd” als thema. Ook deze keer was Brand Ambassador Craft Spirits van De Monnik Dranken, Ronald Anneveldt, de cursusleider.

De ruim dertig cursisten werden deze maandag ontvangen in Oldenzaal. Hans Olde Monnikhof verwelkomde de leerlingen met een bedrijfspresentatie en een rondleiding door het kantoor en magazijn van De Monnik Dranken. Voor de meeste leerlingen een nieuwe omgeving waarbij ze een interessante blik achter de schermen kregen.

De cursisten zijn veelal werkzaam in de drankensector en volgen de opleidingsdagen op inspirerende plekken in de Nederlandse drankenindustrie. Niet alleen bij de distilleerderijen van Zuidam, Rutte en De Kuyper, maar ook bij importeurs zoals De Monnik Dranken, of speciaalzaken als de Cognactheek worden bezocht om daar de trainingsdagen te hebben.

Proeven en leren

Na een heerlijke lunch was het daadwerkelijk tijd voor de theorie. Ronald Anneveldt nam de leerlingen mee langs verschillende soorten buitenlands gedistilleerd. Het proeven van de dranken kan hierbij natuurlijk niet achterblijven. Zo kwamen er verschillende stijlen gin, rum en wodka aan bod, maar was er ook plek voor de misschien iets minder bekende aquavit, cachaça, tequila en mezcal. Als afsluiter werden er ook nog producten geproefd met anijs, zoals raki en sambuca.

Opleiding

VAKO-drankenopleidingen is het opleidingsinstituut van Stichting Dranken Educatie Nederland. De VAKO, zoals het instituut in de volksmond kortweg wordt genoemd, werd al in 1951 in samenwerking met het Ministerie van OC&W opgericht met als doel bewaking en doorgeven van vakkennis en vakbekwaamheid in de drankenwereld.

De VAKO is een onafhankelijke organisatie en gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers en ondernemers in de drankenwereld. Waar andere organisaties alleen opleiden of alleen examens afnemen, verzorgt de VAKO de opleiding en examinering binnen één organisatie. En dat leidt weer tot een volledig op de opleiding aansluitend examen. Als De Monnik Dranken zijn wij trots dat de VAKO twee keer per jaar een les volgt in Oldenzaal. De VAKO is er voor iedereen die zich serieus met mooi gedistilleerd bezighoudt!

Spirits De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment spirits

Spirits assortiment De Monnik Dranken

Naast wijnimporteur zijn wij ook importeur van o.a. whisky, rum, gin, cognac, armagnac, raki en likeuren.

Whisky importeur

Gedurende de jaren hebben wij onze positie kunnen versterken als whisky importeur voor de Nederlandse markt. Momenteel vertegenwoordigen wij met veel trotst bekende distilleerderijen op exclusieve basis die Scotch Single Malt Whisky van naam distilleren zoals: GlenAllachie, Glencadam, Tomintoul, Loch Lomond, Glen Scotia, Glenturret, Tamdhu en Glengoyne.

 

Lees meer over ons aanbod spirits

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top